Archieven

Dit bericht is 940 keer gelezen

BERGAMBACHT- Muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht organiseerde afgelopen weekend een 24-uursmuziekmarathon in het kader van haar 125-jarig bestaan. Voor de gelegenheid maakten de auto’s in de showroom bij Smits Auto’s plaats voor muzikanten. Voor het eerst in haar bestaan werd er een etmaal achter elkaar non-stop gemusiceerd door de vereniging.

Na de start op vrijdagavond 19.00 uur gaven alle onderdelen van de vereniging acte de presence. Het fanfare-orkest, melody percussion band, beide jeugdorkesten en de blaaskapel De Waardgangers gaven gedurende de hele dag en nacht meerdere optredens.

Daarnaast waren er ook kleine groepen muzikanten actief en waren er gastoptredens, zo verzorgden De Zingende Zalmvissers uit Ammerstol een optreden op zaterdagmiddag. Hoewel de vermoeidheid zichtbaar toenam, bleef het enthousiasme groot. Op zaterdagavond rond 19.00 uur werd de marathon afgesloten met een gezamenlijk nummer door fanfare en slagwerkers.

Het volgende jubileumevenement is komende maand al weer. Op zaterdag 15 april treden drie fanfare-orkesten uit de Krimpenerwaard op in De Waard in Bergambacht. Samen met Excelsior spelen Concordia uit Krimpen aan den IJssel en TAVENU uit Schoonhoven.

Dit bericht is 940 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief