Archieven

Dit bericht is 1143 keer gelezen

SCHOONHOVEN –  Tot begin juni exposeert de veelzijdige kunstenares Nanette Maaijen-Eskes in de bibliotheek aan de Spoorstraat. Doel is om hoop en genade te laten zien in een wereld vol wreedheid en verwarring.

Nanette is van jongs af aan veel bezig met tekenen, vanaf haar 16e ook met schilderen. Echter blijkt de interesse van korte duur. Het tekenen verwatert en lijkt een verloren hobby.  Zo’n elf jaar geleden krijgt ze weer interesse om schilderijen te maken. “Ik vind veel dingen leuk, maar je moet je beperken om te voorkomen dat je geen specialisme ontwikkelt”, verklaart ze haar hernieuwde interesse. “Eerst ben ik gestart met het geven van les aan kinderen. Vanaf 2017 besloot ik om de kwast weer definitief op te pakken.”

Hoop en genade
Het lijden en de pijn van de mensheid komt tot uiting in de doordringende blik van menig groot portret. Daar tegenover laat Nanette zich leiden door de Waarheid en het Leven. Dit is te zien door de ruimte en de weidsheid die steeds vaker op het doek terug te vinden is. “Het is de wens van mij als christelijke kunstenaar om hoop en genade te laten zien in een wereld vol wreedheid en verwarring. Een realistische boodschap die hoop geeft!”, verklaart Nanette het thema van de expositie.

Naast de te bezichtigen kunstwerken in de Schoonhovense bibliotheek maakt de talentvolle kunstenares ook muurschilderingen. Op maat gemaakt en uniek, geheel volgens de wens van de opdrachtgever. Haar passie voor tekenen en schilderen draagt ze over in workshops en lessen voor volwassenen en kinderen. Kijk voor meer informatie op www.eskesatelier.nl.

Dit bericht is 1143 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Expositie ‘Hoop en Genade’ in Schoonhovense bibliotheek

  • Geweldige kunstenares met een groot hart voor iedereen, en een hele goede/lieve lerares. Al heel veel geleerd!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief