Archieven

Dit bericht is 2032 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De ‘Twin Cities’ Nieuwpoort en Schoonhoven zijn onderdeel geweest van de Oude Hollandse Waterlinie. In aanloop naar de viering van het 350-jarig bestaan, exposeert Titus Meeuws in de Veerpoort tien aquarellen van prachtige plekjes in deze plaatsen.

Het stadsgezicht mag een specialisme genoemd worden van de inmiddels bekende Titus. De van oorsprong uit Limburg afkomstige kunstschilder is door zijn ouders aangemoedigd om naar het westen van het land te gaan. Zijn artistieke vaardigheden zouden zo meer kans krijgen op succes. Zijn atelier is in Den Haag. Met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in het oude centrum van Schoonhoven.

Samen met de kunstenaars Corrie Kooij en Bram Herens behoort hij tot de ‘Grote Drie‘, ieder weliswaar met een eigen stijl.

In zijn openingstoespraak zaterdagmiddag maakt Meeuws duidelijk dat hij niet een onderwerp schildert, maar praat over ‘het moment’. “Ik kijk voornamelijk naar licht, schaduw, de verstilling en romantiek die mij aangrijpt. De architectuur, bomen en mensen reflecteren dat alleen maar”, legt hij uit aan de genodigden.

Voor de opdracht van deze expositie heeft hij uitsluitend aquarellen gemaakt. De werken zijn ingelijst met niet spiegelend glas waarin een uv-filter is verwerkt. Daarmee blijven de kleuren intact en hebben bezoekers geen last van enige lichtreflectie.

De expositie ‘Twin Cities’ is tot en met 28 oktober te bezichtigen in galerie ‘Meesters van de Zilverstad’ in de Veerpoort.

De meester Titus Meeuws

Dit bericht is 2032 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief