Archieven

Dit bericht is 457 keer gelezen

BERGAMBACHT- In de maanden maart en april 2024 exposeert Christi Verkleij-v.Koert uit Gouda haar schilderijen in de bibliotheek in Bergambacht.

Ze is geboren in het dorpje Noorden. Tussen de plassen, rietvelden en polderslootjes. Tussen het geluid van kikkers, meeuwen en grutto’s. Als kind was ze al creatief bezig met wat ze vond in de natuur.

Op volwassen leeftijd, na een aantal kantoorbaantjes, ontdekte ze vrij snel dat dit niet was wat ze wilde. Ze ging naar de opleiding voor kunstzinnige/creatieve therapie beeldend. Na de afronding van deze opleiding werkte ze in de psychiatrie als creatief therapeute. Daarnaast gaf ze ook cursussen in kunstzinnige vorming (tekenen, schilderen, boetseren).

Na een aantal jaren is ze weer schilderlessen gaan volgen bij verschillende kunstenaars omdat ze zich meer wilde ontwikkelen in het schilderen met acryl.

Natuur
Christi’s werk speelt zich voornamelijk af in de natuur waar ook haar roots liggen. “De onverwachte kleurencombinaties in het landschap, de verwrongen knotwilgen, de grilligheid en de nerven in gesteenten trekken altijd mijn aandacht; dat beeld gaat in mijn hoofd zitten en daar ga ik mee aan de slag. Soms is het een detail waar mijn oog op valt en dan kan het zomaar een abstract schilderij worden”.

In de zomermaanden verblijft ze vaak in Frankrijk waar het landschap, de kleuren en het licht weer anders beleefd worden.

Het is zelden realistisch wat ze schildert; er worden speelse elementen aan toegevoegd, ze geeft er een eigen draai aan, waardoor het schilderij spannender wordt en geen kopie. Haar uitgangspunt is het plezier van schilderen. Om haar beelden tot leven te laten komen is een uitdaging en die ontwikkeling gaat nog steeds door.

Dit bericht is 457 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief