Archieven

Dit bericht is 2782 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Boa’s van de gemeente Krimpenerwaard gaan vanaf woensdag 23 maart – de wekelijkse marktdag- extra parkeercontroles houden op het Doelenplein in Schoonhoven. De eerste vier weken krijgen foutparkeerders een waarschuwing. Daarna kunnen zij een boete van honderd euro verwachten als zij zich niet aan het geldende parkeerverbod houden.

Op marktdagen mogen bestuurders hun voertuig niet op het Doelenplein parkeren. Dit parkeerverbod geldt op woensdagen van 2.00 uur in de ochtend tot 15.00 uur in de middag. De gemeente heeft de laatste tijd meerdere meldingen gekregen over bestuurders die zich niet aan deze regel houden.

“De foutparkeerders blokkeren de weg voor de hulpdiensten. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties”, aldus de gemeente Krimpenerwaard. “Ook veroorzaken de foutgeparkeerde voertuigen hinder voor de marktlieden en -bezoekers. Het is belangrijk dat bezoekers veilig op het marktterrein rond kunnen lopen.”

De boa’s starten met het waarschuwen van de foutparkeerders. Na een waarschuwingsperiode van vier weken, gaan ze over op het uitdelen van boetes. Voertuigen die in de weg staan voor de hulpdiensten kunnen tijdens en ook na deze waarschuwingsperiode worden weggesleept.

Dit bericht is 2782 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief