Archieven

Dit bericht is 1809 keer gelezen

LEKKERKERK- ‘Een eeuw Mudde in bedrijf’, is de naam van het jubileumboek dat is uitgebracht ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf Mudde. Oud-burgemeester Cazemier nam het eerste exemplaar in ontvangst tijdens een druk bezochte receptie.

“Allereerst mijn felicitaties met het honderd jarig jubileum”, zegt Cazemier tijdens de receptie. “In Lekkerkerk heb je veel mooie, oude bedrijven. Het is een ondernemende kern en er wordt hard gewerkt. Lekkerkerk kan trots zijn op dit bedrijf.”

Cazemier roemt het bedrijf voor de betrokkenheid bij de samenleving. “Klanten weten jullie te vinden, ook in de coronatijd. Ik heb begrepen dat jullie het toen extra druk hadden, omdat jullie service konden verlenen die hele grote bedrijven in de regio dat niet konden leveren.”

Boek
In 1922 is Bart Mudde met de winkel begonnen in Lekkerkerk. Honderd jaar later is het bedrijf er nog steeds en is het een begrip in de regio. Het jubileum kon dus niet onopgemerkt blijven. “Anderhalf jaar geleden zijn we met het idee gekomen om een boek te schrijven voor het 100-jarig bestaan. Ik heb Jan Timmer benaderd of hij het wilde schrijven en zo is het ontstaan”, zegt Bram Hofman.

Tekst gaat verder onder foto

Hofman: “Het is leuk werk geweest, maar ook een hele hoop. We zijn bijzonder trots op het eindresultaat. Tijdens het proces ontdek je ook een heleboel dingen die ik nog niet wist.”

Historie beschreven
Cazemier schreef het voorwoord van het boek en werd uitgenodigd door Bram Hofman om bij de uitreiking hiervan te zijn. “Dan kom ik natuurlijk”, zegt de oud burgemeester. “Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik heb er net wel even doorheen gebladerd en het is ontzettend leuk. Het gaat echt over de geschiedenis van dit bedrijf en daarmee ook over de geschiedenis van Lekkerkerk. En Lekkerkerk is een ondernemend dorp er zitten veel mooie bedrijven en ik vind het leuk dat dat in dit boek is vastgelegd”, aldus Cazemier.

Het boek ‘Een Eeuw Mudde in bedrijf’ is verkrijgbaar in de winkel van Expert Mudde en bij Boekhandel WMW SaNorMa. De kosten zijn 17,50 euro.

Bekijk de video bovenaan het artikel voor de hele uitreiking en interviews

Dit bericht is 1809 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief