Archieven

Dit bericht is 1933 keer gelezen

BERGAMBACHT- Zaterdag was er de jaarlijkse familiebraderie met de winkeliers van de Winkelhof in Bergambacht. Een dag vol activiteiten, koopjes, aanbiedingen en gezellig rondlopen in het winkelhart van Bergambacht.

Op de braderie was voor een gevarieerd aanbod met ruim 100 kramen van ondernemers, clubs en verenigingen. Onder andere muziekvereniging Excelsior was van de partij op de braderie. Ze zorgden voor een gezellige sfeer met optredens en stonden ook met een kraam op de braderie. De vereniging bestaat dit jaar 125 jaar. “We doen er alles aan om er voor het dorp een geweldig feest van te maken”, vertelde Rob Heus tijdens de braderie.

Ook Team Krimpenerwaard was aanwezig. Onlangs is bekend gemaakt dat zij ook volgend jaar de Alp weer opgaat voor het goede doel. “Volgende week gaan we weer van start met de bekende acties, waaronder de restaurantactie. Die kunnen we niet overslaan, want die actie leeft in de samenleving.”

Pannenkoeken
Naast verenigingen is er ook genoeg eten en drinken te halen op de braderie. Bij de pannenkoekenkraam is het zoals elk jaar weer druk. “Het is aanpoten. Er is veel volk aanwezig en die lusten allemaal een heerlijke pannenkoek.” De opbrengst van de pannenkoeken gaat naar een Nicaragua. “Daar staan wij mensen bij die in armoede leven. We helpen met eten en bouwen huisjes. Ook helpen we veel kinderen daar bij de studie.”

Er was voor ieder wat wils op de braderie in Bergambacht. RTV Krimpenerwaard maakte een compilatie. Bekijk de video hiervan bovenin het artikel.

 

Dit bericht is 1933 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief