Archieven

Dit bericht is 3516 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Onlangs nam het fanfare orkest van muziekvereniging TAVENU uit Schoonhoven deel aan het prestigieuze Streekfestival in Bodegraven. Vanwege corona was het al drie jaar geleden dat werd deelgenomen aan een festival/concours én deden ditmaal voor het eerst diverse jeugdleden mee.

TAVENU, al 27 jaar onder leiding van de bevlogen dirigent Dick-Jan Verbeek, behaalde het beste resultaat van alle twaalf deelnemende orkesten. Voor de totale muzikale uitvoering en programmakeuze kreeg het orkest maar liefst een cijfer 9,5.

Voor het werk Banja Luka kreeg het orkest van de jury bestaande uit Rob Goorhuis en Danny Oosterman 87 en 87,5 punt op een schaal van 100 punten. Voor het werk Eligius, over de geschiedenis van de Schoonhovense zilverstad, kreeg het orkest zelfs 89 en 89,5 punt.

Jurylid Rob Goorhuis gaf aan “zeer genoten te hebben van dit prachtige optreden” waarbij vooral de sopraansax werd geroemd. Verder werden door de jury genoemd “een prachtige orkestklank, veel kwaliteit, en fraaie uitvoering.”  Ook dirigent Veerbeek was enorm blij.  “We mogen terugkijken op een geweldig optreden en het is een mooie opsteker naar de toekomst.”

 

Dit bericht is 3516 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief