Archieven

Dit bericht is 1448 keer gelezen

STOLWIJK- De nieuwe brandweerkazerne Stolwijk is klaar voor de toekomst. De kazerne wordt zaterdag 25 maart om 10:00 uur feestelijk geopend door Pauline Bouvy-Koene burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard en Lilian Weber Sectordirecteur VRHM. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen aan de Bovenkerkseweg 17.

In december was de sleutel al overgedragen en het pand in gebruik genomen. Maar de officiële feestelijke opening vindt nu plaats. De kazerne staat op zo’n 50 meter van zijn oude standplaats en biedt nu ook plek aan de WTS-500, het nieuwe grootschalig watertransportvoertuig dat vorig jaar in gebruik is genomen.

Het gebouw voldoet geheel aan de nieuwste standaarden en normen. Een duurzame kazerne met o.a. optimale isolatie, een warmtepomp, 55 zonnepanelen en natuurlijk gasloos. Vanaf dit adres kunnen onze brandweermedewerkers nu en in de toekomst behulpzaam, daadkrachtig en deskundig incidenten blijven bestrijden.

Bezoekers welkom
Van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren open voor het publiek. Er is een dagvullend programma georganiseerd waar voor jong en oud iets valt te beleven. Het thema van deze feestelijke dag is ‘(Brand)Veiligheid in de Krimpenerwaard’. Een bezichtiging van de kazerne, verzorgd door de trotse gebruikers, en veel demonstraties. En uiteraard voertuigen die glimmend staan te wachten om bewonderd te worden. In de (Brand)veilig-leven stand kunt u terecht voor alle antwoorden op uw brandveiligheidsvragen. Deze dag is dé gelegenheid om kennis te maken met de wereld achter het mooie vakgebied Brandweer.

De kazerne Stolwijk is één van de 45 brandweerkazernes van Brandweer Hollands Midden en is een onderdeel van de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Dit bericht is 1448 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief