Archieven

Dit bericht is 1050 keer gelezen

HAASTRECHT- Al weken lopen grote groepen kinderen van de Haastrechtse basisscholen tussen de middag van school naar het trapveldje aan de Spechtstraat om even lekker te kunnen ravotten. Het schoolplein was toe aan een grondige opknapbeurt wat met hulp van vele donateurs waaronder het Bisdom van Vliet fonds en het streekfonds Krimpenerwaard mogelijk is gemaakt.

Olaf (directeur de Pelikaan) en Dennis van Duin ( directeur de Morgenster) verwelkomden de kinderen op het prachtige nieuwe schoolplein. Wethouder Irma Bultman was ook aanwezig om het schoolplein te openen. Hierna zongen de leerlingen van beide scholen samen met juf Daniëlle het lied ‘Giga Groen’ om af te sluiten met een wolk van belleblaasbellen.

Olaf bracht de kinderen op de hoogte van een paar afspraken over het schoolplein. “We zorgen goed voor ons schoolplein. We spelen samen op ons schoolplein. We hebben oog voor de omgeving op ons schoolplein. De wethouder bracht als eerste haar ‘groene vingerafdruk’ aan om deze afspraak te bezegelen, daarna mochten alle leerlingen ‘tekenen’ met hun groene vingerafdruk.”

Volgende week zal het stil zijn in de wijk ‘Agterpoort’ de bewoners hebben genoten van de gezellig kwebbelende kinderen.

Ook andere kunnen dit doen. De gemeente Krimpenerwaard steunt groenblauwe schoolpleinen met subsidie en ook de Provincie Zuid-Holland heeft budget om scholen te helpen. Loes van Speelsgroen helpt scholen om het complete projectplan en de financiering rond te krijgen.

Foto’s en tekst: Janet de Graas

Dit bericht is 1050 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Feestelijke opening van opgeknapt schoolplein in Haastrecht (foto’s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief