Archieven

Dit bericht is 877 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De binnenstad van Schoonhoven staat tot aan de jaarwisseling in het teken van het stadsfestival Winter Zilverstad.

Het weekend van 11 en 12 december is het Feest in de Zilverstad. Vanaf 14.00 uur zijn onder andere de Kerstman en Dickens (door het Arto Theater) in de binnenstad. Om 15.30 uur is er een lampionoptocht voor kinderen door het stadscentrum van Schoonhoven. De kinderen kunnen daarvoor vanaf 15.00 uur een lampion ophalen bij Buiten de Veerpoort. De wandeling voert naar de Stenen Brug.

Op zaterdagavond gaat de Nacht van het Zilver niet door. Die dag kan er om 13.30 uur en 15.00 uur in het Arto Theater genoten worden van het optreden ‘Winterglow’ van Chickadee. Op zondag 12 december is er een extra Kerst Winkelzondag.

Kerstvieringen in de kerken
Op vrijdagavond 24 december zijn er uiteenlopende activiteiten in de Schoonhovense kerken. Kerstavond begint om 18.00 uur met een Kerstwandeling in R.K. Bartholomeuskerk, waarna om 20.00 uur de bekende Christmas Singing in de Grote of Bartholomeuskerk aan de Haven plaatsvindt. Om 21.00 uur start de Kerstavonddienst in het witte kerkje van Willige Langerak. Vanaf 22.00 uur vindt de Kerstnachtdienst in De Hoeksteen (Albert Schweitzerlaan) plaats, om 23.00 uur de Nachtmis in de R.K. Bartholomeuskerk (Wal). Op eerste Kerstdag (zaterdag 25 december) zijn er om 9.30 en 10.00 uur kerstvieringen in alle kerken.

Op de laatste dag van 2021 – tevens de afsluiting van Winter Zilverstad – organiseert Atletiekvereniging Avantri de 38e Onderlingen Oliebollenloop.

Het volledige programma van Winter Zilverstad is te zien op winterzilverstad.nl. Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van de coronaregels.

Dit bericht is 877 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief