Archieven

Dit bericht is 1200 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Pomp je banden op, fiets mee en geniet van wat de Krimpenerwaard te bieden heeft. “En dan bedoelen we niet alleen de schitterende natuur maar vooral ook de heerlijke producten die in deze regio gemaakt worden”, zegt de Voedselfamilie Krimpenerwaard, organisator van Tour de Tapas. 

“Tijdens deze bijzondere fietstocht die in Krimpen aan den IJssel van start gaat, fietsen we naar Ouderkerk a/d IJssel, Stolwijk en Berkenwoude. Onderweg stoppen we verschillende keren waar je van alles kunt proeven en kopen. Bevlogen ondernemers vertellen je graag hoe zij met liefde voor de natuur hun producten maken. Laat je verrassen door heerlijke proeverijen en vul je fietstas met verse producten uit de polder.”

Programma
De start is bij het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel tussen 9.00 en 9.30 uur met een kopje koffie of thee. Om stipt 10.00 uur wordt er vertrokken richting Imkerij De Nesse waar Franca over de bijen vertelt. “Je mag proeven van de honing en natuurlijk kan je een potje van dit vloeibare goud meenemen voor thuis”, aldus de voedselfamilie.

Daarna voert de fietstocht richting Berkenwoude langs ’s Herenwegen dwars door het historische slagenlandschap in de Krimpenerwaard. Daar wordt afgestapt bij Van Perkouwse Grond waar tuinvrouw Hanneke uitleg geeft over haar teeltwijze. Vervolgens is er een lunch bij de buurvrouw van Het Schapenschuurtje. Rebecca vertelt daar waar al het heerlijks vandaan komt.

Lunch
Na de lunch wordt er verder gefietst naar Stolwijk waar boer MartJan de deelnemers opwacht voor een rondleiding door zijn bedrijf, de biologische geitenhouderij; De Bonte Weide. Ook daar is er de mogelijkheid om te proeven van zijn gezonde geitenkefir en wie weet ook een blokje van de verschillende geitenkazen. Laat je verrassen door het aanbod in het winkeltje.

Volgende bestemming van de tocht is het Gemaal Reinier Blok en tevenshet  afhaalpunt van Rechtstreex. Daar wacht Lisette de groep op met een geblinddoekte proeverij waar je smaakpapillen écht op de proef worden gesteld. En natuurlijk vertelt zij over de producten van Rechtstreex en kan er een kijkje worden genomen in haar winkeltje. De laatste stop van de dag is bij Boer Bas. Vanuit daar kan iedereen naar huis of mee terug naar het Streekmuseum, dat zal rond 17.00 uur zijn.

Praktische informatie:
De tocht is ongeveer 35 kilometer. Aanmelden kan via https://fietsenvoormijneten.nl/krimpenerwaard bij de regio events.
Deelnemen kan met een e-bike of met een gewone fiets.

Dit bericht is 1200 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief