Archieven

Dit bericht is 722 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Prachtlint Krimpenerwaard presenteert de film ‘Onder het Maaiveld’. Een unieke kans om deze bekroonde film alsnog te zien.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem.

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

De film Onder het Maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. “Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde”, laat Charlotte Diepenhorst weten van Prachtlint Krimpenerwaard.

Première
‘Onder het Maaiveld’ ging in maart 2023 in première en is de best bezochte documentaire geweest met zeer hoge waardering. “Wij bieden je de exclusieve kans deze film alsnog te zien. De eerste vertoning vindt plaats tijdens de Week van de Groene Tuin. Bij voldoende animo zal er een volgende vertoning worden ingepland”, aldus Diepenhorst.

Kom je uit de Krimpenerwaard of Krimpen ad IJssel? Jij kunt er bij zijn door je aan te melden via kw@prachtlint.nl. Prachtlint Krimpenerwaard vraagt een vrijwillige bijdrage op de dag zelf.

Op 28 maart a.s. staat de koffie klaar vanaf 19:30 uur bij het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel. Let op, er is plaats voor maximaal 55 personen. Registratie is op basis van volgorde van aanmelden. Wees er daarom snel bij.

Dit bericht is 722 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Filmvertoning ‘Onder het Maaiveld’ op 28 maart in Krimpen aan den IJssel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief