Archieven

Dit bericht is 604 keer gelezen

REGIO – Het zoekverkeer naar woningisolatie is explosief gestegen in 2022. Bespaarplatform www.maatwerkadviesenergiebesparing.nl zocht uit dat de interesse in woningisolatie online het grootste is in de noordelijke provincies. Hiervoor gebruikte het platform de data van Google Trends. Hiermee kan je op schaal van 0 tot 100 zien hoe populair een zoekterm is ten opzichte van het totale zoekvolume in een bepaalde regio. Ook in de provincie Zuid-Holland en in Krimpenerwaard werd vorig jaar massaal gezocht naar isoleren. In de plaatsen Krimpen aan Den IJssel, Dordrecht en Boskoop werden relatief gezien de meeste zoekopdrachten uitgevoerd.

Meer interesse in woningisolatie in 2022

Al vanaf de zomer van 2021 zien we een toenemende interesse in woningisolatie. Het hoogtepunt zien we in het najaar en de winter van 2022. Dit komt door de gestegen vraag naar gas, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de dalende temperaturen waardoor mensen hun energierekening zien stijgen. De interesse in woningisolatie is niet in heel Nederland gelijk. We zien dat interesse voor isoleren het grootst is in de 3 noordelijke provincies (Friesland, Groningen, Drenthe). Opvallend is dat de zoekinteresse naar isolatie in de Randstad een stuk lager is.

In welke plaatsen in Zuid-Holland is isolatie het meest populair?

Ook binnen de provincie Zuid-Holland zien we veel verschil in de interesse in het isoleren van de woning. In Krimpen aan Den IJssel, Dordrecht, Boskoop, Leidschendam en Nieuwerkerk aan Den IJssel is de zoekinteresse het grootst. Hieronder volgt een lijst met de volledige top-5 plaatsen in Zuid-Holland met relatief de meeste zoekopdrachten naar isoleren in 2022 (mits data beschikbaar). Hoe hoger de score (op een schaal van 0 tot 100), hoe populairder de zoekopdracht was in 2022 in de betreffende plaats.

  1. Krimpen aan Den IJssel (100)
  2. Dordrecht (100)
  3. Boskoop (98)
  4. Leidschendam (95)
  5. Nieuwerkerk aan Den IJssel (66)

met dank aan: (https://www.maatwerkadviesenergiebesparing.nl/onderzoek/)

Dit bericht is 604 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief