Archieven

Dit bericht is 2093 keer gelezen

LEKKERKERK – Jaren achtereen bracht Frank Snoei met zijn gezin de zomervakanties door op een camping in binnen- of buitenland. Via Facebook hield hij zijn familie, vrienden en bekenden op de hoogte van hun belevenissen in de vrije natuur te midden van andere kampeerders die net als zij hun luxe leventje thuis hadden verruild voor een paar weken primitief doorbrengen onder zonnige of regenachtige omstandigheden.

De verhaaltjes die hij er over schreef waren kort, humoristisch en voor lezers die net als Frank hielden van kamperen in tent, vouwwagen of caravan een feest van herkenning. Meestal ging het over de kleine dingen van het dagelijks leven op de camping zoals het geworstel met het opzetten van een tent, het gedoe om op een klein gasstel een complete maaltijd te bereiden, de afwas in het sanitair gebouw, de gezellige borrel met de nieuwe buren of de kunst om een redelijk schoon toilet of douche te vinden.

De lezers van Franks verhaaltjes genoten ervan en meer dan eens kreeg hij het advies zijn campingbelevenissen in een boek te bundelen. “Ga ik eens doen”, beloofde hij dan steevast.
Dat is nu gebeurd. Frank Snoei richtte enkele maanden geleden zijn eigen tekstbureau op, vond dat een goede gelegenheid de daad bij het woord te voegen en bracht een aantal van zijn campingverhalen samen in één boek, dat de titel Campingbelevenissen kreeg. Hij voorzag het met hulp van een bevriende fotograaf van passende illustraties en vond uitgever Boekscout uit Soest bereid het boekje in een oplage van honderd stuks te drukken. “Die eerste honderd exemplaren zijn inmiddels zo goed als uitverkocht, dus we overwegen nu een tweede druk”, lacht Frank.

Dat Frank zijn eigen tekstbureau oprichtte past naadloos bij zijn loopbaan tot nu toe. Hij werkte jaren lang als redacteur en correspondent bij huis-aan-huisbladen zoals De Postiljon en Het Kanaal. Toen die ophielden te bestaan schoolde hij zich om tot uitvaartleider. “Ook in die functie werd ik vaak gevraagd een passende tekst te schrijven die tijdens de uitvaart door mij of door familie werd uitgesproken.”

Schrijversbloed blijft kriebelen
In zijn huidige functie bij de gemeente Krimpenerwaard komt het daar wat minder van, maar het schrijversbloed blijft kriebelen. “Er zijn zoveel mogelijkheden om een opdrachtgever van een passende tekst te voorzien en ik vind het heel leuk om te doen.” Te denken valt aan brochures of websites voor ondernemingen, instellingen en organisaties, het samenstellen van jubileumboeken voor verenigingen, het optekenen van persoonlijke herinneringen of het maken van persberichten ter gelegenheid van evenementen of activiteiten. “Geschreven tekst blijft ook in deze tijd een belangrijke manier om nieuws en informatie over te brengen naar anderen en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren”, aldus Frank.

Voorlopig runt Frank zijn tekstbureau naast zijn werk, maar dat vindt hij zelf geen belemmering om zijn klanten snel en kwalitatief hun gevraagde teksten aan te leveren. “Ik heb voldoende vrije tijd om aan de wensen van mijn opdrachtgevers te kunnen voldoen.”

Naast een tweede druk van Campingbelevenissen denkt Frank ook alweer aan de uitgave van een tweede boek. “Kamperen doen we tegenwoordig wat minder, maar ook in een vakantiehuis of stacaravan is genoeg te beleven om er een leuk verhaaltje van te maken. Er ligt nog wel het één en ander op de plank.”

Het boek Campingbelevenissen is te bestellen via frank@tekstbureausnoei.nl en kost 14,95 euro, exclusief verzendkosten. Op www.tekstbureausnoei.nl is meer informatie te vinden over de diensten die Frank kan leveren.

Dit bericht is 2093 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief