Archieven

Dit bericht is 703 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Een beweegdag voor jong en oud in Bergambacht. Een koffiebijeenkomst voor senioren in Krimpen aan de Lek. Kinderactiviteiten bij het Overtuin Festival in Haastrecht en een buurtbijeenkomst om samen een nare periode af te sluiten of de (nieuwe) buren te leren kennen. Het zijn verschillende initiatieven die zijn georganiseerd door inwoners vanuit het project Burgerinitiatieven in de Krimpenerwaard.

Onder leiding van Inge Bonhof (Welzijn Krimpenerwaard) probeert de werkgroep – bestaande uit enthousiaste inwoners – dit project te stimuleren. Met geld maar ook met advies. “Het gaat erom dat een groep bewoners iets organiseert voor hun buurt, wijk, doelgroep met de bedoeling dat mensen in de buurt elkaar ontmoeten, samen iets doen. Zo werken we met elkaar aan de leefbaarheid in de wijk of buurt”, zegt Inge Bonhof enthousiast.

Inge zag al mooie initiatieven en is benieuwd naar wat er nog meer leeft. Als voorbeeld noemt Inge nog de Buurttafel in Lekkerkerk, waar enthousiaste vrijwilligers in de maanden juli en augustus gezellige maaltijden organiseerden om mensen in de vakantieperiode met elkaar in contact te brengen. Dat soort contact lijkt haar juist ook in de herfst en winter van belang.

En er zijn vast nog veel meer goede ideeën. “Nieuwe initiatieven zijn zeker welkom; daar is ook nog voldoende geld voor vanuit Burgerinitiatieven”, aldus Inge, op de website www.welzijnkrimpenerwaard.com is meer informatie te vinden over burgerinitiatieven, de ‘spelregels’ en een eenvoudig aanvraagformulier. “En voor vragen zijn we altijd bereikbaar.”

Dit bericht is 703 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief