Archieven

Dit bericht is 2509 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- De 120 recreatiewoningen in Krimpenerhout komen er niet. Dat is donderdag besloten in een vergadering van de Groenalliantie.

De gemeente Krimpenerwaard maakt zich de laatste jaren sterk voor het vergroten van het recreatieve aanbod om meer bezoekers aan te trekken. Er kwam een plan om 120 eco-lodges te plaatsen in het Krimpenerhout. Samen met de groenalliantie, zij beheren dit gebied, werd er een haalbaarheidsonderzoek gedaan.

Op de plannen van de vakantiewoningen kwam veel tegenstand. Omwonenden startte zelfs een petitie ‘Bescherm ons Krimpenerhout’. De petitie is meer dan 4000 keer getekend. “Niet alleen door mensen uit de directe omgeving, maar je ziet dat ook personen uit de hele regio de petitie tekenen. Dat wil wel wat zeggen”, liet Wouter Molenaar, een van de initiatiefnemers van Bescherm ons Krimpenerhout weten.

Compensatie groen
Er is stilgestaan bij de uitkomsten van de recent gehouden informatieavond en de petitie. Het dagelijks bestuur van de Groenalliantie vindt dat er compensatie moet komen voor het groen dat moet verdwijnen voor de huisjes, “maar de gemeente Krimpenerwaard heeft nog geen oplossing gevonden”, zegt Kirsten Jaarsma, wethouder gemeente Krimpen aan den IJssel tijdens de raadsvergadering donderdagavond.

De gemeente Krimpenerwaard, als initiatiefnemer voor de verkenning, is nu weer aan zet om te beoordelen of, hoe, en waar, het verder gaat met het ecolodgepark-initiatief. “De uitkomsten van de informatieavond zijn relevant in deze afweging”, laat de Groenalliantie weten.

Dit bericht is 2509 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief