Archieven

Dit bericht is 4350 keer gelezen

STOLWIJK – De uitbreiding die geitenhouderij Mooi Mekkerland in de loop der tijd gedaan heeft, moet binnen drie maanden worden teruggedraaid. Dat heeft de Raad van State bepaald. De geitenhouderij moet het aantal geiten terugbrengen van ruim 2500 naar 812.

De gemeente Krimpenerwaard wilde de geitenhouderij vergunning verlenen voor de al gerealiseerde uitbreiding van het uitbreidingsplan van Mooi Mekkerland. Echter, wilde de provincie Zuid-Holland daarvoor geen ontheffing verlenen van de provinciale geitenstop. De gemeente is daarop naar de bestuursrechter gestapt, omdat het voor haar onduidelijk was of de door de provincie opgelegde geitenstop wel of niet van toepassing was op deze uitbreiding van de geitenhouderij.

“Door de uitspraak van de Raad van State is helder geworden wat de verordening van de provincie betekent voor de al gerealiseerde uitbreiding van dit bedrijf: de provinciale geitenstop belemmert het vergunnen van die uitbreiding”, geeft de gemeente aan. “We realiseren ons dat deze uitspraak verregaande consequenties heeft voor de geitenhouderij. Op grond van deze uitspraak moet we overgaan tot nadere handhaving.”

Dit bericht is 4350 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief