Archieven

Dit bericht is 571 keer gelezen

HAASTRECHT- Amersfoort aan zee, kan dat? De eerste bezoeker die er dit jaar over hoorde was een camperaar uit Bergen op Zoom. De dagen erna kwamen er zo’n negentig kinderen met hun school uit Schoonhoven en Berkenwoude naar de Hoogstraat in Haastrecht.

De Ichthusschool uit Schoonhoven volgde woensdag 3 april het speciale programma ‘erfgoedspoor’ bij het Gemaal. De twee groepen 8 verzamelden bij de Voornebrug en fietsten via de Bonrepasmolen, de Koeneschans en de Hooge Boezem naar het Gemaal. Onderweg was op genoemde plaatsen een korte stop en gaven de gidsen van het Gemaal een toelichting.

De vijftig kinderen van de jeugdnatuurwacht Berkenwoude kwamen vrijdag 5 april naar het Gemaal. De twee basisscholen in Berkenwoude werkten hierin samen, leerkrachten en ouders zorgden voor het vervoer.

Bij het Gemaal kregen zij, net als de groepen uit Schoonhoven, drie rondleidingen van steeds een half uur. De enthousiaste vrijwilligers van de scholengroep vertelden hen over de zeespiegelstijging, Amersfoort aan zee, het dalende land, de grote pompen die elk 250.000 liter water per minuut aankonden en natuurlijk de poldermaquette.

Een stuk wijzer geworden gingen alle bezoekers na afloop weer richting huis of camper.

Het Gemaal is t/m 31 oktober van dinsdag t/m zondag van 13.00 – 16.00 uur te bezoeken. Ontvangsten van groepen met een gids en scholen gaan op afspraak. Reserveren kan via T 06 1374 9168 of E info@gemaalhaastrecht.nl.

Dit bericht is 571 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief