Archieven

Dit bericht is 1580 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Krimpenerwaard brengt de komende tijd risicovolle verkeerssituaties in heel de gemeente in kaart. Het is een onderzoek waarbij inwoners – op een digitale kaart – kunnen aangeven welke punten zij in hun omgeving als verkeersonveilig ervaren en waarom.

“Rijden de auto’s te hard, is het bijvoorbeeld een onduidelijke voorrangssituatie, kun je het verkeer maar moeilijk aan zien komen? Inwoners kunnen het allemaal aangeven”, geeft wethouder Jan Vente aan.

“Elk ernstig ongeluk in het verkeer is er mij één te veel: we moeten naar de nul toe. Dat vraagt om een slimme en gerichte aanpak om risico’s te verminderen. Ik hoop dat inwoners hun stem willen laten horen via de digitale enquête. En ons zo helpt om de juiste plekken te vinden waar de verkeersveiligheid beter kan.”

Inwoners kunnen hun persoonlijke top 3 van verkeersonveilige locaties tot begin januari hier doorgeven. De enquête is anoniem. De gegevens worden, samen met andere gegevens over verkeersveiligheid en weginrichting, gebruikt om de verkeersveiligheid te verbeteren. De gemeente deelt de gegevens met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op plekken waar hij wegbeheerder is.

Dit bericht is 1580 keer gelezen

Deel dit:

4 Reacties op Gemeente brengt verkeersonveilige situaties in kaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief