Archieven

Dit bericht is 1358 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Roel Cazemier en Antonie ter Harmsel namens de politie ondertekenden vrijdag het koopcontract van een perceel grond aan de Veerweg in Bergambacht. Hierbij was onder andere ook Teamchef Krimpenerwaard Monica de Jong aanwezig.

Met de ondertekening is een eerste stap gezet met de realisatie van het nieuwe politiebureau Team Krimpenerwaard. Zodra er een vergunning is verleend kan de bouw starten. Als alles volgens schema verloopt, opent het nieuwe politiebureau aan de Veerweg in Bergambacht haar deuren in het eerste kwartaal van 2022. “Met de nieuwbouw blijft er voor inwoners een goed bereikbaar politiebureau behouden in de Krimpenerwaard”, aldus burgemeester Cazemier.

Eerste werkzaamheden
De omgevingsvergunning is aangevraagd. Als aan alle eisen is voldaan en de vergunning is verleend kan de nieuwbouw spoedig daarna starten. Momenteel worden voorbereidende werkzaamheden verricht om het terrein op te schonen en de aanwezige materialen te verplaatsen. De terreinverharding wordt hergebruikt.

Tot voor kort was de grond aan de Veerweg in gebruik als gemeentewerf. De gemeente gebruikte het voor de opslag van materialen. De werf is inmiddels verhuisd, een paar honderd meter in zuidelijke richting.

Modulaire bouw
Het nieuwe politiebureau wordt gebouwd als modulaire bouw. Dit houdt in dat het casco van het gebouw volledig in de fabriek wordt gemaakt en in units op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Dit levert een volledig demontabel en verplaatsbaar gebouw op met een hele korte bouwtijd. Het heeft wel de uitstraling van een permanent gebouw. Het gebouw voldoet aan de strenge kwaliteits- en duurzaamheidseisen van de politie.

Dit bericht is 1358 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief