Archieven

Dit bericht is 1714 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Afgelopen woensdag zette wethouder Ria Boere, namens gemeente Krimpenerwaard, haar handtekening onder de anterieure overeenkomst met projectontwikkelaar Hedis Project B.V voor de ontwikkeling Nijverij. Hierin staan de afspraken over de woningbouw en de openbare ruimte op het voormalige Dika-terrein in Schoonhoven.

Op het terrein van de voormalige groentedrogerij Dika komen drie woongebouwen, met daaronder parkeergelegenheid. In totaal komen er 81 appartementen, waaronder negen studio’s, zes middenhuurwoningen en acht penthouses. Er komt zo extra woonruimte voor een brede doelgroep, waaronder starters, gezinnen en senioren.

“Dit is een welkome toevoeging aan het woningaanbod in de Krimpenerwaard. De locatie tussen de Lek en de dijk, vlakbij het stadscentrum van Schoonhoven, maakt dit een unieke plek”, zegt wethouder Ria Boere. De monumentale schoorsteen, die herinnert aan het verleden van het voormalige Dika-terrein, blijft behouden. Het plan is in overleg met de omgeving tot stand gekomen.

Aandacht voor veranderend klimaat
In het plan is veel ruimte voor groen en het afvoeren van steeds grotere hoeveelheden regenwater. Er komt een openbare tuin die onderdeel wordt van de looproutes in de omgeving. De openbare parkeerplaats wordt klimaatadaptief met veel groen en waterdoorlatende tegels. Het aantal openbare parkeerplaatsen blijft gelijk. Ook de directe omgeving wordt opnieuw ingericht.

De inschrijving startte op 10 mei na het verkoopevent en liep tot maandag 22 mei. De eerste werkzaamheden starten naar verwachting in de tweede helft van 2023.

Dit bericht is 1714 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Gemeente en projectontwikkelaar tekenen overeenkomst ontwikkeling Nijverij in Schoonhoven

  • “Het plan is in overleg met de omgeving tot stand gekomen.”? Echt? Is dit wat de gemeente denkt, of alleen graag wil aangeven, omdat participatie verplicht is? Want het plan is echt niet in overleg tot stand gekomen. Er heeft een aantal bijeenkomsten plaats gevonden waarbij alle bezwaren en aangedragen aanpassingen vakkundig van tafel zijn geschoven, zodat het al vaststaande plan kon worden uitgevoerd. Onder het mom van “we hebben voldaan aan de participatieplicht”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief