Archieven

Dit bericht is 23784 keer gelezen

KRIMPENERWAARD/ KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De gemeente Krimpen aan den IJssel bevestigt de plannen voor een McDonald’s aan de rand van de Krimpenerwaard. Eerder waren er geruchten dat de fastfoodketen zich zou vestigen op de plek van voormalig wegrestaurant de Breekade. Die konden nog niet bevestigd worden, nu dus wel. 

“Een McDonald’s op de betreffende locatie past binnen de geldende horeca-bestemming”, schrijft het college aan de gemeenteraad. De plannen worden nu getoetst aan de bouwregels van het bestemmingsplan Langeland. “Ook zal worden bezien of er nadere eisen aan de plaats en afmeting van de bebouwing moeten worden gesteld.”

Begin 2022 leek de kogel door de kerk. Er komt een vestiging van ‘De Beren’ op de locatie van het voormalige eetcafé Plus Breeka aan de Breekade in Krimpen aan den IJssel. Gevorderde onderhandelingen over de huur van een nieuw te bouwen horecapaviljoen aan de Breekade zijn alsnog spaak gelopen, werd in februari bekend.

Pilot-locatie
Gemeente Krimpen aan den IJssel heeft de vertegenwoordigers van McDonald’s nadrukkelijk gevraagd om deze vestiging aan de Breekade te gebruiken als pilot-locatie voor het experimenteren met nieuwe producten als het gaat om gezonde voeding in het assortiment en nieuwe ontwikkelingen omtrent duurzaamheid en circulariteit.

“Mede op basis van de reactie van de vertegenwoordiger van McDonald’s tijdens de presentatie verwachten wij dat bovengenoemde aspecten zullen worden meegenomen in de verdere uitwerking van het plan.”

 

Dit bericht is 23784 keer gelezen

Deel dit:

35 Reacties op Gemeente Krimpen aan den IJssel bevestigt plannen voor McDonald’s

 • Wat een tegenvaller! Een Mac Donald op deze leuke locatie. Ik had op een gezellig restaurantje gehoopt in plaats van deze vreetschuur. Ontzettend slechte keuze. Bah.

 • De gemeente weet ook hoeveel zwerfafval een fastfoodketen achterlaat, althans de consument?
  Heel veel en de surfplas is toch wel een mooi voorbeeld want daar liggen vnl in de zomermaanden vele tientallen zakken vol vuilnis ondanks de vele prullenbakken.
  Niet heel slim dus om daar een MD te vestigen maar dat waren de plannen om van de surfplas een recreatiegebied te maken ook niet. Echt een hele dom besluit dit, alweer zou ik zeggen. Met de natuur wordt nooit rekening gehouden.

 • En duurzaamheid…..moet ik nog zien. Het gaat bij multinationals tat eerst om de centen. Geldt voor producten en ook voor verpakkingsmateriaal.
  Als de consument geen vega producten koopt dan zal het assortiment daar wel op worden aangepast.

 • Mac Donald, bij elke vestiging ontstaat veel vervuiling van de omgeving. Papier, bekers, legedozen. Wie ruimt dit op?

  • Ik werk bij een macdonalds in Limburg en daar moeten elke dag mensen die in de ochtend werken een iemand een rondje buiten doen. Volgems mij geld idt ook voor andere macdonalds.

 • Een pilot voor gezonde voeding en duurzaamheid? Laat me niet lachen. Een Mac moet herkenbaar zijn voor de fans anders komen ze niet meer. Wat cosmetische aanpassingen misschien. Voor de rest hetzelfde met veel rotzooi dat achtergelaten wordt. Alweer een verkeerde keuze in dit mooie gebied. Is er nu echt geen belangstelling van een andere serieuze, horecaondernemer ? De oude Breekade zat altijd vol dus aan publieke belangstelling zal het niet liggen.

 • Hoera.
  Krimpen doet eindelijk eens mee met de rest van de wereld.
  Gewoon lekker Mac-en in eigen gemeente.

  • Vind ik ook hoor, gezellig met de kleinkinderen naar de Mac Donald .En uiteraard ruimen wij onze rommel op. Oma Sophia

 • Goed plan hoeven we de brug niet meer over !!!!!

 • Als ze de troep maar binnen opeten dus geen MC drive, blijft de krimpenerwaard tenminste schoon.

 • Echt vreselijk! Ik begrijp er echt niks van, zo’n mooie locatie een Mac Donald!!!!! Krijg je allemaal van die hangjongeren die schijt aan de natuur hebben en alle afval neer gooien waar ze maar willen. Onbegrijpelijk!!

 • Mooi, hadden ze 20 jaar geleden al mogen doen.

 • Als veel mensen zoals ik er simpelweg niet gaan eten…zijn ze ook zo weer weg.

  • Er zijn honderden zo niet duizenden in de Krimpenerwaard en K ad IJssel die hier wel eten. Genoeg keuze in de Krimpenerwaard. Ga je daar eten.

 • Mijn zelfgemaakte burgers zijn trouwens veel lekkerderder dan die diepgevroren grijze schijfjes van de Mac (in een vormpje gespoten papje geronnen bloed en sojameel)….

 • Lekker slim… de n210 is al een slecht doorlopende weg waar vaak oponthoud ontstaat en da je ook nog een mac er bij doen? Los van al het extra afval wat in de natuur komt. En gezonde voeding? Je hebt het over de mac die hetzelfs voorelkaar krijgen om een salade nog ongezond te krijgen.. enige voordeel wordt dat ze zoveel zout gebruiken in alles dat je nooit meer sneeuwoverlast krijgt in een kilometer omtrek van die toko.

 • Laat het geen mc drive worden maar echt een Mac waar alles binnen opgegeten moet worden, zo blijven we van de schone natuur genieten zonder je kapot te ergeren aan de weg gesmeten verpakkings materialen, wat ook nog eens slecht is voor t milieu en niet te vergeten de dieren die ervan gaan eten en dus ziek worden.

 • Wat een kansloze actie waarmee wederom het gebrek aan besef, intellect en creativiteit van de gemeente wordt benadrukt. Wat verwachten ze? Gezond voedsel? Geen hangjeugd? Geen teringzooi? Geen onveilige situatie door publiek met de bekende kenmerken? Wordt ff wakker man! Een leuke gezellige tent, daar hebben we behoefte aan. Of moet het hier ook soort van rdam zuid worden?

  • Omg. Je bent zeker zelf nooit jong geweest? Eindelijk iets leuks voor de jeugd. En is niet in een woonwijk. Dus waar maak je je druk om? En dan vergelijken met Rotterdam??? Overdrijven is een vak…..

 • Drama..verzieken van de groene achtertuin.
  Slechte keuze

 • Ach denk dat alles wel op zich goed komt en zoveel natuur zal er niet verdwijnen want er heeft al een gebouw gestaan de breka dus die zorgen heb ik zelf totaal niet.
  Ben er wel blij mee en zo gaan we eindelijk een einde maken sinds de jaren 1800 met de tijd mee gaan is het motto en dus ook zondag geopend ik zeg perfect anno 2023 2024
  Enige waar ik me wel zorgen over maakt is ind het zwerfafval dit moet goed en zwaar gecontroleerd gaan worden met en door meerdere inspecties maandelijks.
  Ben ook wel benieuwd hoe de uitstoot word bekeken om zo zuinig mogelijke uitstoot te hebben dat zou ik persoonlijk wel wensen dat dit nog zo goed mogelijk is voor de rest om ons heen en voor de verdere liggende natuur.
  Als het daar doorheen komt mag de Mac Donalds er zeker komen.

  • Zwaar gecontroleerd worden, zwaar 🤣🤣.
   Het gaat niet om verdwijnen van natuur maar onder andere om de berg afval dat daar straks in de omgeving wordt achtergelaten. En dat wordt straks niet ‘zwaar’ gecontroleerd. En maandelijks heeft al helemaal geen zin want dan ligt er al zoveel zwerfafval dat het al in de natuur is verdwenen. Fiets maar eens richting Capelle waar ook een MD en andere FFK zijn. Vaak veel troep daar bij de rotonde en het groen bij de flats aan de Rondelen.
   Uitstoot van CO2; ik denk niet dat de producten met een bakfiets worden bezorgd. Nu is het al best druk op die weg dus een vrachtwagen min of meer maakt ook niet meer uit maar het zal in ieder geval niet minder worden. En minder CO2 is toch iets wat de overheid graag ziet, maar er vervolgens niets mee doet.

 • Helemaal blij!!!! Wat een zeurpieten die hier reageren zeg…. Gelukkig zijn het er maar een tiental. Honderden mensen zijn er erg blij mee!!!! Welkom Mac! Had inderdaad al 20 jaar geleden moeten gebeuren. En dat gemiep over slecht voedsel. Alsjeblieft, je HOEFT er niet te eten. Zijn genoeg restaurants in de buurt. Ga je lekker daar heen. Zelfs mijn ouders van 85 en 87 zijn blij. Dusssss. Welkom McDonald’s!!!!!

 • Denk eens na ouders die hier zo positief over zijn. Bescherm je kind eens tegen deze klerezooi, pak je verantwoordelijkheid en kook gewoon eens voor ze of ga naar een normaal restaurant. En dan straks weer naar de dokter als ze wat mankeren.
  De kolerezooi die achtergelaten wordt in de natuur is ook verschrikkelijk. Zelfs ver in de Krimpenerwaard kom je de troep tegen van mensen die bij de Mac zijn geweest en het uit het autoraam gooien. Gemeente Krimpen aan den IJssel neem je verantwoordelijkheid en laat zonodig de bewoners stemmen of de Mac er wel/niet moet komen.

  • Dan kan ik je alvast vertellen dat je dan hard gaat verliezen. Er zal een overduidelijke winst komen dat de macdonalds er wel zal komen. Als je dat niet accepteert kun je toch wel ff anders gaan wonen!

 • Lijkt me wel gaaf, de eerste Mac. die streekproducten gaat gebruiken, melk van de boer, kaas van de boer, eieren en vlees uit onze eigen polder, korte lijntjes, daar hou ik van, prima 😎 !!

 • Vreselijk….laten we even aan het milieu denken. Daar heeft onze gemeente de mond van vol. Vee moet weg uit onze polders dus halen we het vlees van MC Donald naar hier. Ontbossing in Brazilië en Argentinië voor veeboeren.
  Dan nog het zwerfvuil. Dus Nee!!!!

 • Hoera, weer een klantenbron voor de Hartstichting en de afdeling cardiologie van de omliggende ziekenhuizen. Prima werkgelegenheidsproject voor de zorg. Voor een paar euro je hart en bloevaten laten vervetten. Prima toch? En dan die prachtige verlichte M op een paal die de omgeving dag en nacht domineert. Wat een vooruitgang! De uilen in de bomen weten nu tenminste de weg goed te vinden. Omdat we in de nabije toekomst ‘s winters in de kou moeten zitten vanwege de torenhoge stookkosten is het raadzaam om een lekkere vetlaag op te bouwen. MacDonalds is dus sociaal gezien een geweldig project. Succes hoor!!

 • Beste mensen,
  Er wordt ons burgers steeds aan herinnert dat we in het zo mooie Groene Hart wonen en wat wordt er waarschijnlijk besloten, de vestiging van een fast food gigant.
  Bij iedere vestiging van deze is er in de wijde omgeving ook hun rommel te vinden dus dit gaat mooi staan in ons Groene Hart. Advies aan onze beslissers; ga eens buiten kijken en maak alvast een scan van de omgeving en doe dit nogeens een paar jaar na de realisatie van Mc.

  Doe een enquête onder de burgers wel of niet daarna kunnen ze later ook niet klagen. Ik persoonlijk ken geen mensen die voor zijn hoogstens twijfel maar misschien heb ik een te beperkt leven ?

  Een toch wel bezorgde burger v.w.b. zijn leefomgeving,

  P.s.: huizen bouwen past meer bij de behoeften van de burgers zonder Mc kunnen we wel verder leven is misschien ook wel gezonder voor vooral de jonge mensen die misschien ook in deze huizen zoudem kunnen gaan wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief