Archieven

Dit bericht is 1494 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De gemeente Krimpen aan den IJssel wil de overlast rondom de speeltuin in de Vogelbuurt aanpakken. Dit willen zij doen door een nieuwe speelplaats te bouwen om de druk op de huidige speelplaats in de Vinkenstraat te verminderen. Deze nieuwe speeltuin komt ergens anders in de wijk.

“De huidige speeltuin gaan we veranderen. Hierdoor wordt deze minder aantrekkelijk voor voetballers en andere overlastgevers. En wordt de speeltuin juist geschikter voor jongere kinderen. Samen met bewoners en kinderen uit de buurt geven wij invulling aan de inrichting van de speelplekken.”

In samenwerking met jongerenwerk wordt er een ontmoetingsplek gemaakt waar kinderen onder ouderlijk toezicht kunnen spelen. Dit initiatief zorgt niet alleen voor een gestructureerde speelomgeving, maar het draagt ook bij aan toezicht in de buurt. Verder ondersteunt de gemeente buurtinitiatieven die de sfeer in de Vogelbuurt verbeteren. Handhaving en politie letten de komende tijd extra op.

Afgelopen periode
In de afgelopen periode is de gemeente in gesprek gegaan met de bewoners. “Zo kregen wij een gedetailleerd beeld van de problematiek, belangen en wensen. Dit gebeurde via een buurtenquête, persoonlijke gesprekken, locatie bezoeken en een bijeenkomst.”

De uitkomst was dat de speeltuin oudere jongeren aantrekt en dat was niet de bedoeling. Want zo konden de jongere kinderen niet spelen in de speeltuin en was er veel overlast. Door te weinig ouderlijk toezicht en geschikte alternatieven voor het voetballen, ontstond dit ongewenste gedrag in de speeltuin. Het contact met de bewoners gaf inzicht in de problemen rondom de speeltuin. Zij vormen de basis voor verdere plannen.

Foto: Bureau Buhrs

Dit bericht is 1494 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief