Archieven

Dit bericht is 812 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Zaterdag 1 juli reikte locoburgemeester Hugo van der Wal een symbolische cheque uit aan de kinderen van asielschip de Alemannia. Een samenwerkingsverband van stichting Leergeld, de Lionsclub en Platform Plaatselijke Diaconieën (PPD) realiseerde dit mooie gebaar.

“Hier zijn we enorm blij mee, want met de cheque schaffen wij vijftien laptops aan voor kinderen op het schip die onderwijs volgen bij het Albeda College. Een deel van het onderwijs is digitaal en de ouders van deze kinderen kunnen de laptops niet zelf aanschaffen”, zegt locoburgemeester Hugo van der Wal.

De kinderen die naar de International Schakelklas van het Albeda College gaan krijgen de laptops. Deze klas is bedoeld om een brug te slaan tussen verschillende onderwijssystemen. Kinderen starten direct met het leren van de Nederlandse taal en worden voorbereid op een vervolgstudie.

Onderwijsprogramma
Het asielschip is een crisisnoodopvang, wat betekent dat het COA voorziet in bed, bad en brood. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar school gaan. Daarom is de gemeente samen met Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ook een onderwijsprogramma gestart.”

“Er is een onderwijsprogramma ontwikkeld voor kinderen in het basisonderwijs vanwege het lerarentekort en de overvolle klassen. Daarnaast is gekeken van welke bestaande faciliteiten gebruik gemaakt kan worden. Zo volgen een aantal kinderen voortgezet onderwijs aan het Rotterdam Design College in Rotterdam en gaan jongeren ouder dan 18 jaar naar het Albeda College”, aldus Van der Wal.

Dit bericht is 812 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief