Archieven

Dit bericht is 742 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Afgelopen dinsdag stemde de gemeenteraad van Krimpenerwaard unaniem in met het vernieuwde Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP), dat is opgesteld door de schoolbesturen en de gemeente. Dit plan biedt een langetermijnvisie voor onderwijshuisvesting, waardoor het duidelijk is welke schoolgebouwen de komende jaren worden vernieuwd of gerenoveerd.

Tot 2036 is er zeker 73 miljoen euro nodig voor investeringen in twaalf van de bijna dertig schoolgebouwen in de Krimpenerwaard. Dit geld is nog niet beschikbaar gesteld, maar zal de komende jaren geleidelijk worden opgenomen in de begroting van de gemeenteraad. Als andere voorzieningen aan de nieuwbouw van scholen worden toegevoegd, kan dit bedrag hoger uitvallen.

“We zetten in op goede en gezonde onderwijshuisvesting voor onze kinderen en kijken naar mogelijkheden om scholen te combineren met andere voorzieningen, zoals een kinderopvang of bibliotheek. Dit bevordert de samenwerking tussen verschillende partijen en is goed voor de vitaliteit van de kernen”, zegt wethouder Irma Bultman.

Renovaties en nieuwbouw
In het vernieuwde plan is onder andere afgesproken dat de voorbereidingen voor de renovatie aan het Gemini College en Driestar College in Lekkerkerk gaan starten. In de eerste fase staat de nieuwbouw van diverse basisscholen in Schoonhoven gepland.

Verder is er extra aandacht voor een goed binnenklimaat, ook voor de scholen die niet op de planning staan om vernieuwd of gerenoveerd te worden. De gemeente en schoolbesturen werken de komende tijd samen om helder te krijgen welke maatregelen per school nodig zijn.

Projecten uit het verouderde IHP van 2018
Het eerste IHP werd vastgesteld in 2018, maar bleek verouderd wat betreft wet- en regelgeving en kostenramingen. Projecten die al lopen vanuit dit plan zijn de nieuwbouw van het Schoonhovens College Vlisterweg, De Ark en Kiezel en Kei in Bergambacht en de Kromme Draai in Ammerstol. Deze projecten zijn al in een verdere fase van voorbereiding en uitvoering en worden allemaal voortgezet.

Dit bericht is 742 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief