Archieven

Dit bericht is 2636 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In het hele land worden huurwoningen soms misbruikt door criminelen. Zij slaan er wapens of cash op, dealen er, versnijden drugs of gebruiken de woningen voor illegale prostitutie. Dit gebeurd ook in onze gemeente. 

Criminaliteit heeft grote impact op de veiligheid in de buurt. Met deze campagne hoopt o.a. de gemeente dat huurders verdachte signalen eerder herkenen en verdachte situaties of vermoedens van criminaliteit melden bij M. (Meld Misdaad Anoniem).

Burgemeester Hans Beenakker: “Ook in onze gemeente treffen we helaas regelmatig woningen met drugsproblematiek of andere vormen van criminaliteit. Ik begrijp het als inwoners zich niet met hun buren willen bemoeien en het spannend vinden om signalen door te geven, maar er kleven grote risico’s aan de productie en handel van drugs. Er is kans op geweld, brand of ontploffingen. Daarom is het zo belangrijk dat mensen hun vermoedens melden, en dat kan anoniem via M.”

Meld Misdaad Anoniem (M.)
Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt, en dus geen onderdeel van de politie. Melden bij M. kan telefonisch en online via een beveiligde omgeving. Een klein team van medewerkers waarborgt de anonimiteit en behandelt de melding met zorg. Het meldpunt stuurt jaarlijks 20.000 meldingen door naar politie of andere opsporingsinstanties waardoor dagelijks zaken worden opgelost.

Dit bericht is 2636 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief