Archieven

Dit bericht is 1699 keer gelezen

GEMEENTE – Ondanks het feit dat de bouw van een nieuw gemeentehuis in Bergambacht ruim 5 miljoen meer kost wordt er doorgegaan met de realisatie.

Volgens het college van B&W is de prijsstijging vooral te danken aan de forse toename van de bouwprijzen. Zij zetten door omdat er ook fors geïnvesteerd moet worden om de huidige kantoren weer aan alle eisen te laten voldoen, daarnaast wordt ook de bereikbaarheid veel beter. Uiteraard zijn er ook tegenstanders. Zo maakt Pro Krimpenerwaard zich zorgen over de stijging van de kosten en ook de PvdA/Groen links fractie stelt zich kritisch op. Daarentegen ziet de VGBK ook voordelen, want de stijging van de bouwprijzen gelden ook voor een update van de huidige gemeentekantoren en volgens hen wordt er ook flink bespaard op de jaarlijkse energieprijzen.

Afgelopen maandag werden de plannen gepresenteerd aan de inwoners in De Waard in Bergambacht, waar B&W een toelichting gaf op de plannen. Een besluit over het voorstel valt op 14 maart in de gemeenteraad. Bij groen licht zal er begin 2024 begonnen worden met de bouw, waarna het nieuwe gemeentehuis in de eerste helft van 2025 kan worden geopend.  

Dit bericht is 1699 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief