Archieven

Dit bericht is 749 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel stemt in met het voorstel om voetbalvereniging DCV financieel te ondersteunen bij het vernieuwen van het complex. De gemeente verstrekt een lening van ruim 2 miljoen euro.

Daarnaast koopt de gemeente de grond van het complex van DCV voor ongeveer 1,7 miljoen euro. Met dit budget, aangevuld met ruim een miljoen euro aan rijkssubsidie, heeft DCV financieel ruimte om vernieuwing van het sportcomplex Waalplantsoen zelf vorm te geven.

Wethouder Sport, Kirsten Jaarsma, is blij met het besluit van de gemeenteraad. “DCV is een belangrijke partner in ons sport- en beweegaanbod. De club is één van de grootste verenigingen van Krimpen. Er lopen al meer dan vijftien jaar gesprekken tussen de gemeente en DCV over het vernieuwen van de accommodatie. Ik ben ontzettend trots dat het nu echt gelukt is. Deze stap is ontzettend belangrijk voor de toekomst en vitaliteit van de club. Een stap die best historisch genoemd mag worden.”

Budget 
DCV heeft geen budget om de nieuwbouw van het sportcomplex zelf volledig te financieren. Daarom heeft DCV een lening aangevraagd bij de gemeente. “Op basis van ons beleid verlangen we van verenigingen dat ze financieel verantwoordelijk zijn voor de gebouwen op hun sportcomplex”, vervolgt wethouder Jaarsma.

“Alle opties hiervoor zijn met DCV onderzocht. Daaruit bleek dat dit de enige manier is om vernieuwing mogelijk te maken. We zijn erg blij dat we DCV hiermee in staat kunnen stellen de vernieuwing nu écht te realiseren.”, aldus wethouder Jaarsma. De gemeenteraad besloot tot slot om ook budget beschikbaar te stellen voor het vervangen van de toplaag van kunstgrasvelden 3 en 4.

Dit bericht is 749 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief