Archieven

Dit bericht is 699 keer gelezen


KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De Krimpense gemeenteraad start de werving van een kroonbenoemde burgemeester op. De acht fractievoorzitters spraken daar deze week over met de commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. Na het tijdelijk stopzetten van de procedure in september 2023 is de unanieme wens om dit jaar een nieuwe burgemeester te zoeken en te vinden.

Een commissie uit de gemeenteraad stelt de komende maanden een profielschets op. Met deze profielschets krijgen kandidaten een goed beeld van de gemeente. Ook wordt daarin duidelijk wat de gemeente verwacht van een nieuwe burgemeester.

Reinier Cornet, voorzitter van de vertrouwenscommissie, benadrukt het belang dat inwoners meedenken over het profiel: “Krimpen zoekt een nieuwe burgemeester van en voor alle inwoners. De komende tijd gaan we op verschillende manieren Krimpenaren vragen om hun mening. Dat helpt ons en kandidaten in de zoektocht naar de ideale match.”

Zoektocht
Dat is de tijd vanaf het schrijven van een profiel tot de installatie van de kroonbenoemde burgemeester. Na het vaststellen van de profielschets op 26 juni start de sollicitatieprocedure. Uiteindelijk wordt de burgemeester bij Koninklijk Besluit benoemd.

De nieuwe burgemeester volgt Jan Luteijn op, die sinds 6 maart 2023 waarnemend burgemeester is. De installatie van de nieuwe burgemeester is beoogd voor januari volgend jaar.

Dit bericht is 699 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief