Archieven

Dit bericht is 4576 keer gelezen

BERKENWOUDE- “Halverwege de dag moest ik mijn zoon bellen of hij een nieuwe voorraad wilde komen brengen”, lacht Franca Burger van imkerij De Nesse uit Ouderkerk aan den IJssel. Haar potjes honing van bijen die door de Krimpenerwaard zwermen gingen als warme broodjes over de toonbank.

Net als de echte warme broodjes trouwens op het culinaire ‘plein’ waar onder andere hamburgers van rundvlees uit Berkenwoude, stokbrood met kruidenboter uit Bergambacht en pitabroodjes met shoarma van wilde gans uit de polder, een specialiteit van Het Wildhuys uit Berkenwoude, verkrijgbaar waren.

Alle andere producenten van streekproducten uit de Krimpenerwaard die zich op deze fantastische zomerdag hadden verzameld keken zeer tevreden terug op de streekmarkt die in Berkenwoude werd georganiseerd door theetuin Het Schapenschuurtje en de naastgelegen biologische groentekweker Van Perkouwse Grond.

Om de terreinen van beide ondernemingen met elkaar te verbinden werd zelfs een houten noodbrug over de sloot gelegd zodat de bezoekers in één looprichting langs alle kramen konden wandelen om te eindigen op het terras. Onderweg was er van alles te zien en te koop, waaronder de bekende geitenkaas van geitenmelkbedrijf MooiMekkerland in Stolwijk, kaas van de boer van kaasboerderij Speksnijder in Lekkerkerk en een assortiment biologische jams en kruiden uit de Mengelmoestuin in Bergambacht.

Rebecca Verwaal van Het Schapenschuurtje keek het allemaal met veel plezier aan. Zeker in de eerste uren na de opening van de markt hadden zij en haar medewerksters hun handen vol om de dorstige kelen van de bezoekers van koffie, thee of meer verfrissende versnaperingen te voorzien.

Rebecca houdt wel van wat vertier in en rond haar Schapenschuurtje. Onlangs had ze nog een kameel te logeren tussen haar pony’s en in de sloot achter de uitspanning kunnen bezoekers alleen of in groepsverband kennismaken met de nieuwe rage suppen.

Actieve ondernemers uit de Krimpenerwaard ontwikkelen voortdurend nieuwe initiatieven om de polder en de lokale producten die er uit voortkomen op de kaart te zetten. Met deze streekmarkt in het hart van de Krimpenerwaard zijn de organisatoren en de deelnemers daar zeker in geslaagd. Smaakt naar meer!

Dit bericht is 4576 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Geslaagde streekmarkt in het hart van de Krimpenerwaard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief