Archieven

Dit bericht is 1054 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Op zondag 14 augustus a.s. vindt voor het eerst een ‘jazzy sunday’ plaats in petit-café Toltien aan Tol 10 te Schoonhoven. Vanaf 15.00 uur zal een geweldige gelegenheidsformatie – Toltien Swinging Seven –  een gezellig optreden verzorgen. Een eerdere poging om dit in maart te organiseren lukte niet vanwege corona in het orkest.

“Na twee jaar werd het tijd voor een ‘live’ optreden met een knipoog naar de dixienights in de zilverstad in de jaren tachtig en negentig”, aldus initiatiefnemer René Kuzee, die zelf vanaf 1978 actief is als jazzmuzikant.

Hij stelde een bijzonder gelegenheidsformatie samen met – naast zichzelf op trompet en vocals – Frans van Eijk (piano), Marco Kuipers (saxen),  Jan van Leeuwen (trombone) Marcel Perik (bas), Ton de Zeeuw (banjo/gitaar) en Wim Klein (drums). Stuk voor stuk jazzmusici die hun sporen hebben verdiend afgelopen decennia en in verschillende jazzorkesten hebben gespeeld of spelen.

“Op 14 augustus wordt u verrast met swingende stukken, ballads, en bekend repertoire. Om te luisteren maar misschien voelt u zich vrij om er ook een dansje bij te maken. Uiteraard verzorgt Toltien als vanouds voor de inwendige mens”, aldus Kuzee.

De entree is helemaal gratis. maar er is gelegenheid een vrijwillige donatie – iedere euro is welkom –  te doen ten behoeve van een Oekraïnse beroepsmuzikant en zijn huisgenoten waarmee Kuzee veelvuldig contact heeft en die het momenteel erg moeilijk heeft.

Dit bericht is 1054 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief