Archieven

Dit bericht is 576 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het Streekmuseum Krimpenerwaard is bezig met de voorbereidingen van de tentoonstelling ‘Verenigd in Muziek’, over muziekverenigingen in de Krimpenerwaard. Hiervoor is het museum op zoek naar objecten en verhalen.

“Heeft u een object of verhaal dat te maken heeft met een muziekvereniging die ooit heeft bestaan of nog steeds bestaat? Dan horen wij dat graag! Denk bijvoorbeeld aan Concordia, Excelsior of Crescendo. Ook materiaal uit zangverenigingen is van harte welkom. Bij twijfel mag u altijd contact opnemen.”

Het idee voor de tentoonstelling ontstond in samenwerking met Concordia, dat dit jaar 125 jaar bestaat. “Helaas is veel materiaal van Concordia verloren gegaan tijdens de watersnoodramp, waardoor het idee ontstond om de insteek van de tentoonstelling te verbreden en meer muziekverenigingen in de Krimpenerwaard een kans te geven om hun geschiedenis te laten zien.”

Vanaf september
De tentoonstelling is te zien van 28 september 2023 tot en met 3 februari 2024. Aan te melden objecten moeten vanaf 19 september 2023 beschikbaar zijn om uit te lenen aan het museum. Op basis van de inzendingen wordt een selectie gemaakt. Het Streekmuseum Krimpenerwaard kan helaas niet garanderen dat alle inzendingen een plekje kunnen krijgen in de tentoonstelling. Alle materialen die worden gebruikt in de tentoonstelling worden zorgvuldig gedocumenteerd en verzekerd.

Wilt u bijdragen aan deze tentoonstelling? Stuur dan foto’s van uw objecten naar info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl o.v.v. ‘Verenigd in Muziek’

Dit bericht is 576 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief