Archieven

Dit bericht is 2547 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Om de – lager dan gemiddelde – vaccinatiegraad in Ouderkerk aan den IJssel wat op te vijzelen, wordt er door de GGD tijdelijk vanuit de huisartsenpraktijk geprikt. Personen van 12 jaar of ouder, die momenteel niet, of onvolledig gevaccineerd zijn, kunnen hier gebruik van maken. Benadrukt wordt dat het dus niet gaat om de (derde) boosterprik die later aangeboden wordt aan personen van 60 jaar of ouder.

De gevolgen van het coronavirus zijn merkbaar in de hele samenleving en dus ook in de zorg, geven huisartsen Van Krimpen en Karels aan. “In ‘Artsenpraktijk de Spil’ merken we dat de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg hierdoor onder grote druk staan. Dat is niet wat we willen voor onze patiënten.”

Vervolgens: “Als huisartsen hechten we waarde aan toegankelijke en goede zorg voor iedereen, ongeacht afkomst of gemaakte keuzes. We merken in de praktijk dat gevaccineerde personen in veel mindere mate ernstig ziek worden of overlijden door het coronavirus. Daarom vinden we vaccinatie tegen het coronavirus belangrijk. De keuze om wel of niet te vaccineren is een persoonlijke keuze, die in vrijheid genomen mag worden. Tegelijkertijd is het een keuze die gevolgen heeft voor de (lokale) samenleving, zowel voor mensen persoonlijk als voor hun naasten.”

Vaccinatie vindt plaats op maandag 6 december, van 8.00 tot 13.00 uur. Wie van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, kan dit dan voor 3 december bij één van de assistentes melden. Ook als men op 6 december niet in de gelegenheid is, maar wel een vaccinatie wenst, kunt dit met de assistente besproken worden.

Dit bericht is 2547 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief