Archieven

Dit bericht is 2449 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Bij de intocht van Sinterklaas in Bergambacht, Krimpen aan de Lek en Stolwijk lopen dit jaar Glutenvrije Pieten mee. Het hulpje van de Sint voorziet kinderen met glutenintolerantie van glutenvrije en lactosevrije kruidnoten.

De Glutenvrije Piet, gestart in 2017, is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. In Nederland zijn naar schatting 10.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang
glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet vanwege kruimels op de handschoen.

Kinderen met Glutenintolerantie kunnen op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. De kruidnoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Dit bericht is 2449 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief