Archieven

Dit bericht is 734 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Afgelopen weekend waren er voor het eerst sinds 2 jaar weer de Speedo Jaargangfinales in Leiden op 21 en 22 mei. Dit is voor de jongste wedstrijdzwemmers, de minioren, de belangrijkste wedstrijd van het jaar. In dit weekend komen de beste zwemmers van Nederland bijeen voor de jaargangfinales om in hun eigen categorie te strijden voor een plek op het podium.

Voor Lauren Stout (9 jaar), Sebas van Dam (8 jaar) en Vince van Dam (11 jaar), allen uit Krimpen aan den IJssel en zwemmend bij de wedstrijdafdeling van ACZ uit Capelle aan den IJssel was het een ontzettend spannend weekend! Zij hadden zich weten te kwalificeren voor dit Nederlands Kampioenschap. Lauren en Sebas mochten beiden op 5 afstanden aan de start verschijnen en Vince zelfs op 6 afstanden. En dat deden zij zeker niet onverdienstelijk.

Lauren werd Nederlands Kampioen op de 50 meter vlinderslag en behaalde het brons op de 100 meter wisselslag! Een ontzettend mooie prestatie, gezien het feit dat zij de kleinste van het hele deelnemersveld was in haar categorie. Daarnaast werd zij nipt 4e op de 100 meter vrije slag, 7e op de 100 meter rugslag en 9e op de 50 meter vrije slag.

Sebas behaalde het zilver op de 100 meter rugslag, wat ontzettend knap is, omdat hij in zijn categorie ook tegen jongens van een jaar ouder zwom! En ook op de andere afstanden behaalde hij mooie resultaten met op de 50 meter vlinderslag en op de 100 meter wisselslag een 6e plek. Op de 100 meter vrije slag werd hij 7e en op de 50 meter vrije slag behaalde hij een mooie 8e plek.

Vince moest keihard knokken in een zeer sterk deelnemersveld, maar hij deed dit met verve. Ondanks het feit dat hij geen podiumplek wist te behalen, mag hij zeker trots zijn op zichzelf! Hij haalde een mooie 5e plek op de 100 meter vlinderslag en een 7e plek op de 400 meter vrije slag. Zowel op de 200 meter wisselslag als op de 100 meter rugslag werd hij 8e. Op de 200 meter vrije slag lukte het hem beslag te leggen op de 9e plek en op de 100 meter schoolslag eindigde hij als 15e.

Al met al dus een zeer geslaagd NK voor de minioren van ACZ dat werd afgesloten met goud en brons voor Lauren en zilver voor Sebas!