Archieven

Dit bericht is 890 keer gelezen

GOUDA- In ons actualiteitenprogramma De Waard aan Tafel sprak presentator Gert van den Berg met Drees Brunt, voorzitter van de Goudse filmclub Toverlint. Toverlint is een vereniging waar enthousiaste liefhebbers van filmen wekelijks samenkomen om van elkaar en van professionele derden te leren.

“We zijn niet commerciële filmakers en verdienen niets aan onze bezigheden. Maar we zijn zeker geen amateurs. Dat klinkt zo amateuristisch en dat doet geen recht aan de prestaties van onze leden. We maken films van doorgaans hoge kwaliteit.”

Aanleiding voor het interview is het aankomende Gouds Film Festival dat dit jaar op 18 maart wordt gehouden. “Het idee werd geboren in 2018 toen Toverlint zestig jaar bestond en is met een onderbreking ten gevolge van corona sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar filmliefhebbers uit het hele land aan deelnemen of naar komen kijken.

Drie locaties
Om de groeiende belangstelling onderdak te kunnen bieden wordt het festival over drie locaties verdeeld en wel in het Cultuurhuis Garenspinnerij, Cinema Gouda en het Filmhuis Gouda. In elke filmzaal worden de ingezonden films uit een van de drie categorieën vertoond. Er is een categorie Jong Talent voor deelnemers tot en met 23 jaar, een categorie Beste Filmmaker (vanaf 24 jaar) en een categorie Goudse scholen, waar alle onderwijsinstellingen in Gouda aan kunnen deelnemen.

Inmiddels is de inschrijving gesloten en dat heeft weer enkele tientallen inzendingen opgeleverd. De vormgeving, het genre en de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en dat betekent dus een hele kluif voor de jury om te bepalen wie er op 18 maart met de Goudse film-awards naar huis gaan. De jury bestaat uit Bram Tackenberg, fotograaf, Liesbeth Kamerling, actrice en Sonja de Graça, de Beste Filmmaker in 2021.

De kaartverkoop voor het Gouds Film Festival is nog niet begonnen, deze start begin februari. Dus houd de website www.goudsfilmfestival.nl goed in de gaten om er op tijd bij te zijn.

De aflevering van De Waard aan Tafel over het filmfestival kunt u hieronder terugkijken

Dit bericht is 890 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief