Archieven

Dit bericht is 902 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenerwaard heeft de regeling ‘Gratis openbaar vervoer’ verruimd. Tot 1 maart 2024 konden alleen ouderen gebruik maken van de gratis OV-pas. Vanaf 1 maart 2024 is de regeling verruimd naar alle inwoners met een laag inkomen. Hierdoor worden voorzieningen, uitstapjes en werkgelegenheid bereikbaar voor alle inwoners in de gemeente Krimpenerwaard.

“Wij willen dat iedereen kan meedoen in de gemeente Krimpenerwaard. En dat begint bij de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt”, vertelt wethouder Wisja Pannekoek. “Krimpenerwaard is een uitgestrekte gemeente. Hierdoor zijn voorzieningen soms lastig te bereiken, wat vervoer kostbaar maakt. De gratis OV-pas is voor veel inwoners met een laag inkomen dan ook echt een uitkomst.”

“Arriva vindt dat openbaar vervoer toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht hun portemonnee”, vervolgt Annemarie Hoogeveen, regiodirecteur Arriva Zuid-Holland Noord. “Daarom zetten we ons in voor betaalbare ov-oplossingen, zoals de gratis OV-pas. We zijn blij dat nu alle inwoners van Krimpenerwaard met een kleine portemonnee de hele week voordelig kunnen reizen. Zo verkleinen we samen met de gemeente Krimpenerwaard de kansenongelijkheid en gaan we het sociaal isolement tegen.”

Voor wie is de gratis OV-pas?
U kunt de regeling aanvragen bij de volgende voorwaarden:

 • U bent inwoner van de gemeente Krimpenerwaard.
 • U bent 18 jaar of ouder.
  Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meereizen op de OV-pas van de ouder.
  Kinderen van 12 tot en met 17 jaar ontvangen een eigen OV-pas.
 • U heeft een inkomen dat niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum.
 • U ontvangt geen studiefinanciering of een tegemoetkoming schoolkosten.
 • Krijgt u vanuit de studiefinanciering alleen een reisproduct? Dan kunt u geen OV-pas krijgen.
  Inkomensgrenzen

In de tabel hieronder ziet u de inkomensgrenzen. De bedragen in de tabel zijn het maximale gezamenlijk netto-inkomen per maand, vakantiegeld meegerekend.

Leeftijd en Situatie 120%
21 jaar tot AOW-leeftijd – alleenstaand € 1.540,60
21 jaar tot AOW-leeftijd – samenwonend/gehuwd € 2.200,85
AOW-leeftijd en ouder – alleenstaand € 1.710,91
AOW-leeftijd en ouder – samenwonend/gehuwd € 2.318,78

U kunt de gratis OV-pas gebruiken in bussen van Arriva in de regio Zuid-Holland Noord op de volgende dagen; Op zaterdag en zondag de hele dag. Op werkdagen in de bus voor 7.00 uur en na 9.00 uur.

U kunt de OV-pas digitaal aanvragen via de pagina Gratis Openbaar Vervoer. Hier vindt u ook meer informatie. Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met het GeldPunt Krimpenerwaard. Het GeldPunt Krimpenerwaard is te bereiken per e-mail via geldpunt@welzijnkrimpenerwaard.com of telefonisch via 085 – 066 23 70.

Foto: Gemeente Krimpenerwaard

Dit bericht is 902 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief