Archieven

Dit bericht is 1520 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Inwoners van Krimpen aan den IJssel wordt het binnenkort gemakkelijk gemaakt om tijd en moeite te besparen bij het opruimen van hun oude spullen. Per 1 maart is er namelijk een gratis ophaalservice aan huis beschikbaar. Alle inwoners hebben inmiddels een brief ontvangen met meer informatie. 

Met deze service kunnen inwoners van Krimpen aan den IJssel gebruikte boeken, elektronica, speelgoed en textielwaren met een maximumformaat van 40 x 40 x 40cm (vergelijkbaar met een verhuisdoos) kosteloos aan huis op laten halen. Afvalinzamelaar Cyclus haalt deze spullen aan huis op, om deze vervolgens een tweede leven te geven. Bijvoorbeeld via de kringloopwinkels in de buurt.

Het maken van een afspraak gaat makkelijk via de mobiele app van Byewaste. Deze is gratis te downloaden in de appstores van iOS en Android. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen via www.byewaste.nl. Na het aanmaken van een account, ziet u gelijk de beschikbare ophaaldata voor uw wijk.

‘Geef terug aan uw medemens én de planeet’
Dit initiatief is in samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel, Cyclus en Byewaste opgezet om te voorkomen dat bruikbare spullen tussen het restafval verloren gaan.

• Aangeboden spullen die nog in een goede staat zijn, worden hergebruikt via lokale kringloopwinkels.
• De spullen die niet meer herbruikbaar zijn gaan naar het Grondstoffencentrum. Hier worden de spullen gerecycled om te gebruiken als grondstof voor nieuwe materialen.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.byewaste.nl. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Dit bericht is 1520 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief