Archieven

Dit bericht is 950 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Sinds 2023 daalt het aantal op te roepen burgerhulpverleners bij een reanimatie hard. Het landelijke oproepsysteem HartslagNu! roept namelijk geen burgerhulpverleners meer op die geen geldig diploma hebben. Het is alleen wel belangrijk dat er genoeg burgerhulpverleners op te roepen zijn. Zo kan een reanimatie zo snel mogelijk starten en dat vergroot de overlevingskans van slachtoffers.

In de Krimpenerwaard worden nu ruim 300 burgerhulpverleners niet meer opgeroepen. Daar willen de gemeente Krimpenerwaard en EHBO-vereniging Stolwijk iets aan doen. Dankzij subsidie van de gemeente biedt EHBO-vereniging Stolwijk in 2023 gratis herhalingslessen Reanimatie aan voor burgerhulpverleners in de gemeente. De vereniging is sinds 2019 partner van HartslagNu!.

Gratis herhalingsles Reanimatie
Op zaterdagochtend 15 april en zaterdagochtend 10 juni geeft EHBO-vereniging Stolwijk de gratis herhalingslessen Reanimatie. Dat kan op deze dagen op meerdere tijden. De lessen zijn alleen bedoeld voor burgerhulpverleners in de gemeente Krimpenerwaard die voor 1 januari 2023 bij HartslagNu! stonden ingeschreven. Zij moeten zich vooraf aanmelden en zij krijgen na afloop het cursusgeld terug.

Meer informatie en aanmelden
Op de website van EHBO-vereniging Stolwijk vindt u meer informatie over de tijden en voorwaarden. Ook kunt u zich hier aanmelden voor deze herhalingsles. Dit kan ook door te mailen naar hartslagnu@ehbo-stolwijk.nl of door te bellen met 0182-341080.

In het najaar zal EHBO-vereniging Stolwijk opnieuw herhalingslessen Reanimatie voor burgerhulpverleners geven.

Dit bericht is 950 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief