Archieven

Dit bericht is 2686 keer gelezen

BERKENWOUDE – Cultureel centrum De Zwaan in Berkenwoude biedt zaterdag 18 januari plaats aan KunstWaan, een grote kunstexpositie. Meer dan veertig exposanten, zowel professionals als amateurs, tonen hun werk.

Te zien zijn keramiek, schilderijen, fotografie, pentekeningen, sieraden, beelden, mozaïek en etsen. De twee basisscholen in Berkenwoude, De Wegwijzer en De Polsstok, exposeren eveneens op deze tentoonstelling.

Een greep uit de exposantenlijst: Marian Timmer, Tawab Safi, Jan Trouwborst, Pieter Antonie van der Velden, Rob Timmer, Anneke Slappendel, Martijn Duifhuizen, Ina Hoeneveld, Loes Ambrosius, Nadina van Kleef, Jan Luijt, Sonja van Dijk en Petra de Jong van Kleigoed.

Om 10.00 uur openen wethouder Ben Bening en Polderdichter Teus Stouthart de expositie. Freek, Dirry en Albert geven de opening een muzikaal tintje. Teus Stouthart schreef speciaal voor deze expositie een gedicht, dat hij tijdens de opening zal voordragen.

Er is de hele dag van alles te doen. Zo zijn er workshops en lezingen. Kunstenaar Tawab Safi zal namen van bezoekers kalligraferen. Bezoekers kunnen met kunstenaars praten, hun werk bewonderen en natuurlijk ook werk aanschaffen. De muzikanten zorgen de hele dag voor live muziek. Roland Reget geeft informatie over portretfotografie en maakt eveneens portretten. Er is een doorlopende mozaïek workshop door Adriana Zoon van Paradise Mosaics en bezoekers kunnen meeschilderen aan een immens schilderij. Nadina van Kleef geeft om 11.00 uur en om 14.00 uur een lezing over H2Oil.

Merel Shoot It
Professioneel fotografe Merel van Merel Shoot It, maakt de hele dag portretfoto’s. Jan Luijt geeft van 11.00 tot 12.30 uur een workshop etsen. Inschrijven kan via jhluijt@htnet.nl. Kosten zijn 10,- euro per persoon.

Kunstenares Samantha van der Wouden en amateur fotografe Mariëlle Jurvillier dragen zorg voor de organisatie van KunstWaan. “Dit initiatief is ontstaan, omdat er zoveel talent in Berkenwoude en omgeving is, dat het ons leuk leek al deze mensen een kans te geven om hun werk tentoon te stellen en hen de mogelijkheid te bieden elkaar te treffen. Een evenzo belangrijk argument is het samenbrengen van bewoners in en rond Berkenwoude in De Zwaan.”

Dit bericht is 2686 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief