Archieven

Dit bericht is 2112 keer gelezen

LEKKERKERK- Over een week is het zover. De 59e editie van de Ronde van Lekkerkerk. “Ook dit jaar gaat het weer een spektakel worden in de straten van Lekkerkerk.” Het programma is gelijk aan dat van de vorige editie.

Na de Hemelvaartsdagloop in de ochtend, rijden vanaf 12.15 uur de amateurs mannen hun wedstrijd over het parcours. Tien prominente rensters zullen zich via een individuele tijdrit over één ronde vanaf 13.45 uur één voor één aan het publiek voorstellen, waarna om 14.20 uur hun criterium start. De elite/beloften mannen sluiten de Wielerdag af. Hun koerst beging om 16.00 uur.

Het is inmiddels traditie dat veel van de beste wielrensters van Nederland hun weg naar Lekkerkerk weten te vinden. Ook aankomende donderdag staan er weer grote namen aan de start van het parcours in Lekkerkerk.

Grote namen aan de start
Het is de organisatie wederom gelukt om een aantal grote namen aan de start te hebben. Bij de vrouwen staat onder andere drievoudig Olympisch kampioen schaatsen Irene Schouten aan de start. “De 30-jarige topschaatsster kan ook op de fiets aardig uit de voeten. Dat bewees ze in 2019 al eens in Lekkerkerk. Nu keert ze dus terug in de wielerronde, waarbij Schouten de strijd aan zal gaan met toprensters uit binnen en buitenland”, zegt de organisatie.

Daarnaast doet wielrenster en influencer Puck Moonen mee. De 27-jarige Nederlandse moest in 2022 door ziekte verstek laat gaan, maar stond in het verleden ook al aan de start van de wielerronde. Tegenwoordig komt Moonen niet alleen op de racefiets in actie, maar ook op de mountainbike en gravelfiets. Moonen fietst voor wielerclub RC Jan van Arckel en namens die club komen meerdere rensters aan de start van de 59e Ronde van Lekkerkerk. “Ze liet zich vorig seizoen zelf opmerken met een knappe 24e plek op het wereldkampioenschap gravel.”

Mannenkoers
Dat op de startlijst van de wedstrijd voor vrouwen heel wat topnamen prijken, is een traditie te noemen. Het mag echter duidelijk zijn dat ook de wedstrijd van de elite mannen ieder jaar over een heel goed deelnemersveld beschikt. “Dat is dit jaar niet anders. Eén van de deelnemers op de voorlopige lijst is Coen Vermeltfoort en daarmee staat een absolute toprenner aan de start”, zegt de organisatie.

“Vermeltfoort begon het seizoen met een zege in de Ster van Zwolle, die een jaar geleden niet georganiseerd kon worden, maar waarin hij in 2021 ook al de beste was. Alleen in 2022 al won Vermeltfoort liefst acht wedstrijden op UCI-niveau.” Het zal weer een mooie strijd gaan worden in straten van Lekkerkerk.

RTV Krimpenerwaard
Natuurlijk is RTV Krimpenerwaard ook aanwezig om verslag te doen van deze dag. Van 11.00 uur tot 18.00 uur wordt er live verslag gedaan op de radio. Daarnaast is ook onze tv-ploeg aanwezig om van deze dag een compilatie te maken voor de tv-uitzending.

Dit bericht is 2112 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief