Archieven

Dit bericht is 1514 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Dinsdagavond heeft er een grote oefening plaats gevonden op het sportpark van Dilettant in Krimpen aan de Lek waar alle hulpdiensten aan meededen. Ongeveer 100 figuranten en lotusslachtoffers werden ingezet.

Voor de oefening werd er zogenaamd een finalewedstrijd gespeeld op het hoofdveld van Dilettant. Supporters moedigden de spelers enthousiast aan, waarbij ook fakkels afgestoken werden. Enkele bezoekers op de tribune raakten gewond en daardoor moest de ambulance ter plaatse komen.

Het werd behoorlijk onrustig en diverse politie-eenheden werden opgeroepen. Onder de tribune was ook brand ontstaan en moest de tribune ontruimd worden, dit moest de politie onder dwang doen want de supporters weigerden te vertrekken.

Buiten de tribune gingen de ongeregeldheden verder waarbij de politie diverse charges uit moest voeren.
Er werd door de relschoppers een auto in brand gestoken waardoor er een extra brandweer voertuig ter plaatse moest komen.

Voor de hulpdiensten was het een leerzame en geslaagde oefening. Aan het einde kreeg vertrekkend wijkagent Natalie van Hoorn enkele cadeaus van de collega’s van de hulpdiensten.

Foto’s: Paul de Heus en Mariëlle Blondé

Dit bericht is 1514 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief