Archieven

Dit bericht is 819 keer gelezen

HAASTRECHT- 53 thuiswedstrijden was Haastrecht ongeslagen, maar na ruim drie jaar is deze reeks doorbroken. Haastrecht verliest met 2-1 van Everstein.

De thuisploeg komt in 32ste minuut op een 1-0 voorsprong. Thymen Raateland maakt de goal, nadat Haastrecht al meerdere grote kansen heeft gehad. Zo zag Rogier Schröderdie net voor rust zijn bal op de paal belanden.

Na rust was het een wedstrijd zonder kansen. Maar in de 63ste minuut zijn het de bezoekers die iets terug doen. Simon van der Zante maakt de 1-1 met een vrije trap op twintig meter afstand. De bal belandde, buiten bereik van Lucas Reichard, in de hoek van de goal.

Late tegengoal
Een van de weinige mogelijkheden hierna voor Haastrecht was toen Joep Wijnands, bij een zelf opgezette aanval, de bal terug kreeg van Raateland en schuin voor de keeper verscheen. De bal miste precieze, waardoor zodat het een prooi werd voor de Eversteinse Keeper.

Net zoals twee weken geleden tegen laagvlieger Ameide kreeg ook nu Haastrecht de deksel op de kop. Wessel Berghoeff viel behendig toen hij in de zestien meter licht werd aangetikt door Tygo Vianen. De jonge scheidsrechter Steenis wees resoluut naar de stip. Dit buitenkansje net voor het einde van de wedstrijd werd keurig afgemaakt door aanvoerder Merlijn Vos.

Na dit verlies blijft Haastrecht in de subtop. Het verschil tussen plaats twee t/m zeven is maar vier punten, maar het gat naar de veilige streep wordt steeds kleiner. Volgende week staat de derby Haastrecht-Schoonhoven op het programma.

Verslag door: John de Bruijn