Archieven

Dit bericht is 421 keer gelezen

HAASTRECHT- Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Kateryna moest vluchten voor deze nietsontziende oorlog. Sinds begin april 2022 woont ze nu in Nederland. Hier wil ze weer lesgeven en concerten spelen. Op zondag 19 november komt ze naar de Hervormde Kerk in Haastrecht. 

Een deel van de opbrengsten van dit concert komen ten goede van het nader te bepalen fonds. Kateryna Kurylko is geboren in Charkov, Oekraïne. Op zesjarige leeftijd begon ze met piano spelen.

Haar ambities liggen hoog en daarom heeft ze altijd hard gestudeerd. Ze deed de conservatoriumopleiding piano aan de National Kotlyarevski University of Arts in Charkov, bij Prof. Natalya Goretskaya. Kateryna is prijswinnaar van diverse nationale en internationale competities, zoals: de eerste prijs bij de Internationale Delphic Games in Oekraïne (2015). De derde prijs bij de Internationale Vladimir Krainev Pianists Competitie – Oekraïne (2016). De eerste prijs bij de Yamaha Competitie – Dubai (2019).

Optredens
Ze heeft veel soloconcerten gegeven en regelmatig opgetreden met orkest. De laatste vier jaar gaf zij les aan volwassenen. Haar belangrijkste doel hierbij is om de mythe te ontzenuwen dat volwassenen geen piano meer kunnen leren spelen. Zij weet uit ervaring dat dat wél kan en dat volwassenen hier veel plezier aan kunnen beleven.

Kateryna speelt voor ons onder andere werken van J.S. Bach, F. Chopin Chaikovsky, Mendelson, Piazzola, Beshevli en Dvorak.

Zondagmiddag 19 november 14.00 uur treedt Kateryna op in Hervormde Kerk, Haastrecht. Kaarten kosten 22,50 euro, 20 euro voor donateurs. Kaarten zijn te bestellen via www.haastrechtsekring.nl of aan de deur van de kerk.

Dit bericht is 421 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief