Archieven

Dit bericht is 1982 keer gelezen

AMMERSTOL – Waar bij Gemiva de knoop eigenlijk al is doorgehakt dat de Spar haar deuren gaat sluiten willen veel inwoners van Ammerstol graag de winkel behouden. Om deze reden is Meike Vergeer – Jochade een handtekeningenactie gestart. Met ondersteuning van haar man zette ze ter promotie van de actie de Facebookgroep ‘Steun de Spar Ammerstol’ op.

Meike hoorde van een buurman dat de Spar ging sluiten. Haar eerste reactie was: “Dit kan niet, we kunnen niet zonder die winkel en hoe moet het dan met de mensen die er werken?” Op Facebook zag ze veel reacties van mensen die ook vonden dat de winkel moest blijven, maar niemand ondernam actie.

“Toen heb ik samen met mijn man de handtekeningenactie opgestart. Zowel bij de Spar, als in het H. Zanenhuis en op verschillende andere plekken in het dorp liggen lijsten waarop mensen hun handtekening kunnen zetten. “We proberen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen die we dan aan kunnen bieden aan Gemiva en de Gemeente Krimpenerwaard.”

Historie
Inmiddels is ook Koos de Graaf aangeschoven bij het gesprek. De Graaf was tien jaar geleden, in de tijd dat de Spar gebouwd werd, voorzitter van de Woningbouwvereniging. Hij herinnert zich nog goed hoe alles toen verlopen is. Een aantal dorpsgenoten zijn in Friesland gaan kijken hoe zij daar de supermarkt hadden gerealiseerd en aan de hand daarvan is in het nieuw te bouwen complex in Ammerstol ruimte vrij gehouden voor een supermarkt.

“Na meerdere gesprekken is toen besloten dat Gemiva de supermarkt zou gaan franchisen. De afspraak die toen gemaakt is, is dat Gemiva het vijf jaar zou huren om te kijken of het iets zou worden. Zou het niks worden dan zouden er na die vijf jaar appartementen worden gemaakt in de ruimte die de Gemiva gebruikte. Als het wel zou werken dan kon het worden voortgezet.”

Toekomst
Hoe de toekomst eruit ziet weet niemand maar volgens Meike is het van belang dat de supermarkt blijft. “Zeker nu er steeds meer nieuwe woningen worden gebouwd, dan word het bezoek aan de winkel ook groter lijkt mij. Wat is nou een dorp zonder supermarkt? Dat kan toch niet!”

Vergeer gaat graag in gesprek met bijvoorbeeld Gemiva en de gemeente om met elkaar te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. “Wellicht zou er meer met vrijwilligerswerk gedaan kunnen worden of is er nog ergens subsidie te krijgen. We moeten met elkaar tot een oplossing komen.”

Lees ook: Financiële situatie zorgt voor sluiting Spar in Ammerstol

Dit bericht is 1982 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief