Archieven

Dit bericht is 1363 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Het Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard (HDK) onderdeel van Muziekschool Krimpen, bestond vorig jaar 25 jaar. Door de coronamaatregelen kon aan het jubileum geen aandacht besteed worden. Nu worden op 4 en 5 november 2022 voor een breed publiek twee jubileumconcerten in ontmoetingscentrum de Tuyter in Krimpen aan den IJssel gegeven.

Speciale gast is, afkomstig uit onze regio, de gerenommeerde jazztrompetist Teus Nobel. Daarnaast zijn er nog diverse verrassende optredens.

Met een zeer gevarieerd programma, wordt het publiek een fantastisch concert voorgeschoteld. Alles onder leiding van dirigente Karin Snel.

Aanvang vrijdagavond: 20.00 uur, zaterdagmiddag: 14.30 uur. De toegang is gratis.

In verband met de capaciteit van de Tuyter, dient vooraf (gratis) kaarten te worden gereserveerd bij de administratie van de muziekschool, maximaal 3 per aanmelding: administratie@muziekschoolkrimpen.nl.

Het orkest verzorgt, voor het welbevinden van de bewoners, jaarlijks vele optredens in verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio. Als dagorkest kan het orkest juist een sociale rol vervullen met haar optredens overdag in deze instellingen en bij activiteiten van ouderenbonden. Maar ook bij de jeugd. Als dagorkest kan het orkest ook de jeugd op scholen kennis laten maken met muziek. Ook bij culturele evenementen ontbreekt het HDK niet, zoals concerten op Koningsdag, viering 50 jaar Algerabrug, afscheid burgemeester, Veteranendag, bijdragen aan schoolvoorstellingen in het theater zoals de Vuilnisboot.

De ruim 30 zeer enthousiaste orkestleden zijn afkomstig uit de gehele IJssel- en Lekstreek. Ze zullen een zeer afwisselend programma brengen met onder meer het klassieke Nessa Dorma, sfeerimpressies van Camelot uit de tijd van de ridders van de ronde tafel,  maar ook mooie tangomuziek en populaire meezingers.

Dit bericht is 1363 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief