Archieven

Dit bericht is 25467 keer gelezen

HAASTRECHT- De grote, gevulde, verzegelde envelop die Paulina Bisdom van Vliet in 1923 achterliet en 100 jaar dicht moest blijven, kan vanaf vandaag eindelijk geopend worden. 1 juni 2023 is de honderdste sterfdag van de erflaatster van het huismuseum in Haastrecht dat haar naam draagt.

Ze liet een pakketje achter wat honderd jaar later pas geopend mag worden. Hoewel vandaag de inhoud geopend kan worden, wordt er pas 8 september bekend gemaakt wat er precies in het mysterieuze pakketje zit. De nieuwsgierige Haastrechtenaar moet dus nog even geduld hebben.

“Paulina heeft Stichting Bisdom van Vliet het vertrouwen gegeven zorgvuldig met het pakket en haar verzoek tot geheimhouding om te gaan. Daarom willen we eerst in besloten kring – het stichtingsbestuur met een notaris – bestuderen wat zij voor ons heeft achtergelaten”, zegt bestuursvoorzitter Ancora Dupain.

“Niemand weet wat in het pakket zit. Het kan een brief met een opdracht zijn, of persoonlijke documenten. Veel mensen zien het pakket als het tweede deel van Paulina’s testament, maar dat klopt niet. Juridisch gezien is het een codicil”, legt Museumbeheerder Marco Bakker uit.

Nog even geduld dus. In de tussentijd kan er worden geluisterd naar de Podcast ‘Het geheim van Haastrecht’ wat onlangs is uitgebracht door journalist Lieuwe van Slooten.

Dit bericht is 25467 keer gelezen

Deel dit:

5 Reacties op Het geheim van Haastrecht bijna onthuld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief