Archieven

Dit bericht is 710 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het Streekmuseum Krimpenerwaard bestaat vrijdag 18 augustus 70 jaar en dat vieren zij.” Graag nodigen wij iedereen uit om de verjaardag van het museum met ons te vieren.” Het museum is op 18 augustus gratis te bezoeken tussen 14:00 uur en 17:00 uur en voor de eerste bezoekers is er zelfs een stuk taart. Op is op! 

In 1953 richtten een aantal inwoners van Krimpen aan den IJssel met een passie voor geschiedenis de Stichting Oudheidkamer Krimpen aan den IJssel op. Het idee van het museum om streekeigene vanuit de Krimpenerwaard te koesteren en te bewaren was toen al geboren. “Het doel van het museum was om het streekeigene van de Krimpenerwaard te koesteren en te bewaren”, zegt Hilde van den Berg, directeur Streekmuseum Krimpenerwaard.

In 1965 stelde de gemeente een boerderij aan de IJsseldijk 312 beschikbaar. “De restauratie van deze boerderij duurde drie jaar. In die jaren kreeg de verzameling vorm.” Voorwerpen die rond 1900 werden gebruikt in de huishoudens, boerderijen en ambachtelijke bedrijfstakken in de Krimpenerwaard kwamen samen in de collectie.

In 1998 werd het Streekmuseum Krimpenerwaard officieel opgenomen in het Nederlands Museum Register. “Dit was voor ons een enorme mijlpaal! In het najaar organiseert het museum extra activiteiten in het kader van dit bijzondere jubileum. Houd daarvoor de website in de gaten”, aldus Van den Berg.

 

Dit bericht is 710 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief