Archieven

Dit bericht is 4122 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Eind 2019 bracht Bram Herens een jaarkalender uit met aquarellen van karakteristieke plekjes in de Zilverstad. Nog maar net bijgekomen van de enorme belangstelling, is het nu tijd voor een vervolg daarop. De kunstschilder presenteert met trots de ‘Verjaardagskalender’. 

“De afgelopen vier maanden ben ik druk bezig geweest om dit te realiseren”, maakt de vriendelijke schilder duidelijk aan RTV Krimpenerwaard. “Een periode waarin ik veel geleerd heb op kunstzinnig gebied maar ook op persoonlijk vlak. Het was een zoektocht naar de de juiste kleurstelling en niet onbelangrijk: het vinden van het ideale papiersoort.”

Seizoenen
De nieuwe kalender is eeuwigdurend omdat het een verjaardagsexemplaar betreft. Opnieuw heeft Herens mooie aquarellen gemaakt van bekende, maar ook minder bekende straten en gebouwen. Aan de seizoenen is gedacht; een kerk in de sneeuw, lente in de stad, hoogzomer aan het water en de charme van het najaar. Bram beschrijft het eindresultaat dan ook op een poëtische manier:

‘…geliefde rivierlandschap, de uiterwaarden met rivierduinen, de getijde van eb en vloed, de wolken en het licht, de weerspiegeling op het water.’

Bestellen
De verjaardagskalender is verkrijgbaar bij Atelier Q aan de Veerstraat 1c. Bestellen kan via bramherens@gmail.com. Zaterdag 28 maart is de Schoonhovense Anton Pieck tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de radio-uitzending.

Dit bericht is 4122 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief